Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Zonguldak ve Bartın'da göçü bitirecek proje...

Okunma: 7529

22.11.2016 18:15

fiyos, filyos projesi, bartın, bartın haber, bartın tv,
Facebook'ta Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte, Bartın başta olmak üzere bölgede önemli ekonomik kalkınma sağlayacak  Çaycuma  İlçesi Filyos Beldesindeki Filyos Endüstri Bölgesi ve liman inşaat alanını gezdi, Filyos Vadi Projesinin anlatıldığı programa katıldı.

 

Milletvekili Tunç’un yanısıra Bakan Özlü’ye Filyos Endüstri Bölgesi ve liman inşaat alanını incelemelerinde AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Hüseyin Özbakır, ve Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Valisi Ali Kaban, ilçe kaymakamları ve Belediyeye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

 

Filyos Endüstri Bölgesi ve liman inşaat alanını incelemelerinin ardından Milletvekili Yılmaz Tunç İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav ile birlikte, Filyos Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk tarafından Filyos Vadi Projesi’nin anlatıldığı programa katıldı.

 

Bakan Özlü,“40 bin kişilik bir istihdam oluşturmayı hedefliyoruz”

 

 Filyos Vadisi Projesi’ne ilişkinde açıklamalar yapan Bakan Özlü, projenin bölgede ekonomik kalkınmayı sağlayacak önemli bir proje olduğunu söyledi. Bakan Özlü, Bölgede  ‘3Y’ kuralını uygulayacaklarını ifade ederek, “Yeşil, yenilikçi ve yerli” diyerek bölgeye çevreci yatırımcıları kabul edeceklerini söyledi.  Yatırımcıların isteği doğrultusunda bölgenin parsellere ayrılacağını ve özellikle otomobil ve makine imalatı yapacak olan büyük firmalara öncelik sağlanacağını belirten Özlü; “Ülkemizin en önemli projelerinden biri olan bu Endüstri Bölgesi ile ilgili son gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye, son 14 yılda, çok önemli bir gelişme gösterdi ve yeniden iddia sahibi bir ülke haline geldi. Özellikle ekonomik alanda ciddi başarılara imza attık, üretimi, ihracatı, milli geliri 3-4 kat artırdık. Elbette durmayacağız, bu yürüyüşü daha da hızlandırarak yolumuza devam edeceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu hedefimize ulaşmamız için, daha verimli, daha rekabetçi, daha fazla ve daha nitelikli üretim yapabilen bir sanayi sektörü oluşturacağız. Rekabetçi ve çevreyle uyumlu bir sanayi bir sanayi sektörü inşa etmemiz için, bu üretimin yapılacağı fiziki altyapıları ve uygun mekânları oluşturmamız önem arz ediyor. Bunu sağlamak için, Organize Sanayi Bölgeleri, Sanayi siteleri ve endüstri bölgeleriyle ilgili çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Endüstri bölgeleri uygulamasında, orta-yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde büyük ölçekli yatırımlar için uygun alanlar oluşturmak istiyoruz. Bugüne kadar, 10 bin hektardan fazla bir alanda 5 tane Endüstri Bölgesi kurduk. Bu bölgelerdeki tüm parsellerde üretime geçilince 40 bin kişilik bir istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Bu istihdamın büyük oranda nitelikli işgücü ve Ar-Ge personeli olacak olması da ayrı bir önem taşıyor.”dedi.

 

Önemli lojistik avantajları bulunuyor"

 

Bölgenin önemli lojistik avantajlarının da bulunduğuna dikkat çeken Bakan Faruk Özlü, “Filyos Endüstri Bölgesi’nin bu liman dışında da önemli lojistik avantajları bulunuyor. Bölge, hem Zonguldak, Bartın ve Karabük gibi üç ilimizin merkezinde yer alıyor hem de Ankara ve İstanbul’a yakınlığıyla dikkat çekiyor. 10 kilometre güneyimizde havaalanı yer alıyor. Zonguldak-Çaycuma Karayolu ve demiryolu hattı da hemen yakınımızdan geçiyor. Bu kadar önemli imkanlara sahip olan böyle bir bölge, yatırımcılar için gerçekten de büyük bir cazibe merkezi olacaktır. Bölgenin toplam genişliği 607 hektardır. Ancak bölgedeki sulak ve ormanlık alanları kullanmayacağımız için, bunun sadece 170 hektarını sanayi alanı olarak kullanacağız. Bu alanda, 10-40 hektar büyüklüğe sahip 8-10 parsel oluşturmayı planlıyoruz. Yani burada büyük ölçekte üretim yapan ciddi yatırımlar yapılmasını istiyoruz.

 

Abdulhamit Han’ın rüyasını hayata geçireceğiz

 

 Bölgede 12 bin kişinin istihdam edeceğini vurgulayan Bakan Özlü; “Bundan sonraki aşamada bölgeyle ilgili planlama çalışmalarına yoğunluk vereceğiz. Parsel büyüklüklerini ve üretim sahasını planlayacağız. Sırasıyla da imar planı ve parselasyon işlemlerini, altyapı inşaatının yapılması gibi işlemleri süratle tamamlayacağız. 120 milyon TL civarında bir harcama yaparak altyapıyla ilgili işlemleri tamamlamayı ve sanayicilerimize üretime hazır parseller teslim etmeyi hedefliyoruz. Bu bölgede orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerde yatırımlar yapılmasını sağlayacağız. Bölgenin madencilik ve çelik üretimindeki konumunu da dikkate alarak, bu sektörlerden güç alacak ve bu sektörlere de güç verecek olan sektörleri tercih edeceğiz. İstihdama da katkı sağlayacak olan makine ve ekipman imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, motorlu kara taşıtları ve ekipman imalatı ve diğer ulaşım araçları imalatı sektörlerini öne çıkaracağız. Yaptığımız projeksiyonlara göre, bölgeye 1,5 milyar dolarlık yatırım yapılmasını öngörüyoruz. En önemlisi de, bu yatırımlar sonucunda 12 bin civarında istihdam oluşmasını amaçlıyoruz. Hem bölgeye hem de Türkiye’ye büyük güç katacağına inandığımız bu projeyi büyük bir titizlikle sürdüreceğiz. Bölgeyi en kısa sürede üretime hazır hale getireceğiz ve Abdulhamit Han’ın rüyasını hayata geçireceğiz” dedi.  Filyos Belediye yeni hizmet binasının temelini de kesilen kurbanın ardından atan Bakan Özlü, yeni binanın hayırlı olması dileğinde bulundu.

 

Tunç, Bölgemize büyük bir kazanç sağlayacaktır

 

Türkiye’de 5 Endüstri Bölgesi’nden biri olan Filyos Endüstri Bölgesi’nde Proje kapsamında Türkiye’nin en büyük limanlarından birinin yapılacağını söyleyen Milletvekili Tunç, “limanın yanı sıra; organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgesi, barajlar ve enerji santralleri gibi devlet tarafından önerilen yatırımların yanı sıra çok sayı da müteşebbisin geliştirdiği projelerle de yatırımcıların cazibe merkezi olacaktır.” dedi. Milletvekili Tunç, Filyos Irmağı vadisinde geliştirilen bu proje Türkiye’de gerçekleştirilecek en büyük entegre yatırımlardan biri olduğunu, Filyos Vadisi’nde, büyük ölçekli sanayi ve enerji yatırımı yapacak firmaların önümüzdeki yıllarda yatırımlarına başlaması ile birlikte, bu bölgede çalışanların ikamet edebilecekleri en uygun şehir Bartın olacağını, Bartın’ın büyümesine de önemli katkı sağlayacağını söyledi. Milletvekili Tunç  “Bu proje sayesinde ayrıca Bartın OSB’nin ve yan sanayi kollarının gelişmesi ve büyümesinde de büyük bir kazanç sağlayacaktır.” dedi.

Etiketler: fiyos, filyos projesi, bartın, bartın haber, bartın tv,
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.0092
0.01082024-04-18 03:04:10