Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
Anadolu Parsı unvanı için zirvelerde

Anadolu Parsı unvanı için Küre Dağlarının zirvesine tırmandı

Okunma: 967

27.04.2022 13:07

Facebook'ta Paylaş

Hobi olarak başladığı dağcılıkta ‘Anadolu Parsı’ unvanı almak için Türkiye’nin 81 ilindeki en yüksek zirvelere tırmanan Erdek Cennet, 58’inci durağı olan Bartın’ın Ulus ilçesinde bin 100 rakımlı zirveye başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

46 yaşındaki Erdek Cennet 10 yılı aşkın süredir dağcılık kulüpleriyle birlikte zirve tırmanışları gerçekleştirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından verilen dağcılık eğitimlerine de katılan Cennet, yüksek irtifalı 450’den fazla tırmanışa katıldı. 

 

Her zirve tırmanışı ile dağcılık tutkusuna daha da sıkı bağlanan ve bu tutkuyu çok daha ileriye taşımak isteyen Cennet, Türkiye’nin 81 ilinde 81 zirve tırmanışı gerçekleştirerek ‘Anadolu Parsı’ unvanı almak için proje çalışmalarına başladı. 

Her ilin zirve noktalarına ulaşmak için tırmanış rotalarını inceleyen ve ziyaret ettiği şehirlerin en yüksek dağlarının zirve noktalarına tırmanmaya başlayan Cennet’in 58’inci tırmanış rotası ise Küre Dağları oldu.

Küre Dağları’nın Bartın’ın Ulus ilçesi sınırlarında yer alan Drazlar mevkiinde bin 100 metrelik zirveye solo tırmanış yapan Cennet, başarıyla tamamladığı tırmanışın ardından dağcılık ve doğa sporları ile ilgilenen tüm sporcuları Bartın İlindeki muhteşem manzaralara sahip rotalara davet etti.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01187
0.013372024-04-18 21:20:29