Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ARSLAN: BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN GELİYORUZ...

ARSLAN: BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN GELİYORUZ...

Okunma: 1313

20.02.2019 11:34

Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan ve İl Başkanı Selim Karakaş basın mensuplarıyla bir araya geldikleri toplantıda önemli açıklamalara imza attılar.

 

Karakaş: “Hiç kimse bizi dinlemedi”

 

CHP İl Başkanı Karakaş Türkiye’nin çok kötü bir ortamda yerel seçime gittiğine vurgu yaparak, “Ekonomik olarak AK Parti iktidarının 17 yıl boyunca yarattığı en zor dönemden geçmekteyiz. Halkımız ve Bartın gerçekten büyük sıkıntılar içerisinde.  Böyle bir ekonomik kriz gerçekten hiç yaşamadık. Daha başlayalı 6 ay oldu ama ne iktidar ne bu ülkeyi yönetenler ne de halk bu krizin daha ne kadar süreceğini bilmiyor. Şuanda Türkiye halkı sebze-meyve kuyruğuna girmek zorunda kaldı. Büyükşehirlerde belediyelerde tanzim satış mağazaları kuruyor. Ülke üretimi unuttu. Üretmenden sadece tüketen bir toplum hale geldik. Türkiye çiftçiye yapılan desteklerin iki katı tarım ürünleri ithalatına para ödüyor. Bartın’da bundan tabi ki kopuk değil. Son 6 ay içerisinde yaklaşık 710 bin gencimiz işten çıkarıldı. Bu korkunç bir sayı. Bartın’da çeşitli firmaların ekonomik sıkıntıda olduğunu duyuyoruz. Bartın’da da işten çıkarmalar süratle devam ediyor. Daha 2 gün önce Bartın’da İŞKUR önünde TTK’ya alınacak 200 kişi için binlerce insanın geceden beklemeye başladığını ve kuyruğa girdiğini gördük. Bize ‘başkanlık sistemine geçtiğimizde çağ atlayacağız’ dediler.  Başkanlık sistemine geçildikten sonra gelinen nokta bu, çağ falan atlamadık. Yıllarca bu ülke beton üstünden yaratılan ranta teslim edildi. Bugün çıkıyorlar ‘Biz çok katlı binalardan vazgeçtik yatay mimariye geçeceğiz’ diye açıklama yapıyorlar. Biz zaten bunu 17 yıldır bunu eleştiriyoruz.  Ama hiç kimse bizi dinlemedi. Gelinen şu nokta bizim söylediklerimizin  hepsinin doğruluğu ortaya çıkıyor. İnşallah bundan sonra açlıkla mücadele eder hale gelmeyiz.” dedi.

 

“Borcumuz yok demekle olmuyor”

 

Bartın Belediyesinin 2018 yılı bütçesine de değinen ve bütçenin çok ilginç olduğunu da sözlerine ekleyerek konuşmasını sürdüren Karakaş, “2018 yılı Bartın Belediyesi’nin bütçesi Meclis’te açıklandı. Ama çok ilginç bir bütçe. Bu bütçenin kalemlerine bakarken ilginç bir şey gördüm. Belediyenin 2018 yılı gerçekleşen bütçesi 100 milyon TL. Bu 100 milyon bütçenin içerisinde neler var? Mesela temek maaşlar 2 milyon 190 bin TL, akaryakıt alımları 3,5 milyon TL, yol yapım giderleri 10 milyon 616 bin TL. Ancak bir kalem var ki çok enteresan Belediye bütçesinin yüzde 17’sine tekabül eden bir kalem bu kalem. 17 milyon 531 bin TL olan bu kalem diğer hizmet alımları adı altında görünüyor. 50’ye yakın kaleme sokamadıkları, adı diğer hizmet alımları olan, Belediye bütçesinin yüzde 17.3’ünü temsil eden bu kalemin Bartın halkı adına açıklanmasını istiyorum. Bizim CHP olarak genel tavrımız şeffaf belediyecilikten yana. Bunun Meclisten geçmesi hiçbir şey ifade etmiyor. Açıklanması gerekiyor. Bartın halkı bunu Sayıştay raporlarında ancak 2 yıl sonra görebilir. O zaman da iş işten geçmiş olur. “Borcumuz yok” demekle olmuyor.  Bartın Belediyesinin İller Bankasına 47 milyon TL borcu var. Bunu ben değil, İller Bankası geçen günlerde açıkladı. Bartın Belediyesi çıkıp şeffaf bir şekilde nereye ne borcu olduğunu açıklamalı. Tabi büyün belediyelerin borcu var. Ama bu hesaplarda yazanları Bartın halkına açıklamaları gerekiyor. Bunu açıkladığınız zaman o belediye yönetimi şeffaf bir belediye yönetimi anlamına geliyor. Bartın halkının bunları bilmeye hakkı var.  Bu 17 milyon TL kayıt altına alınmış ama nereye harcandığı Bartın halkı tarafından bilinmeyen bir rakam bu rakam.” dedi.

 

Arslan: “Sorunları çözecek ekibe, güce sahibiz”

 

CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan ise açıklamalarında ekonomik tablonun olumsuzluğuna dikkat çekerek, “Üzülerek söylüyorum ki ziyaretlerimizde esnafımızın dertli olduğunu görüyoruz. Bu işin sonu nereye varacak bilemeyen bir halkımız var. 17 yıldır bu memleketi yöneten zihniyet bugün geçmiş karşımıza bize oy verin biz şunları yapacağız diye vaatlerde bulunuyor. Ne kadar inandırıcı olduklarını halkımızın takdirine bırakıyorum. Biz CHP olarak bu sorunları çözecek ekibe, güce sahibiz. Bunu belediyeleri bizde olan kentlerde görmeniz mümkündür. Çünkü biz sosyal belediyeciliği halka paylaşan bir yapıya sahibiz.” dedi.

 

“Birlikte yönetmek için geliyoruz”

 

Bartın için fiziksel, ekonomik, sosyo-kültürel boyut olmak üzere 3 ana başlıkta projeler hazırladıklarını söyleyerek konuşmasına devam eden Arslan, “Biliyorsunuz Bartın’da 10 yıldır iktidarda olan bir parti var. Her dönemde TOKİ Köprüsü’nün biteceği, ırmağın ıslah edileceği, trafik sorununun çözüleceği gibi sözler veriliyor sonra niye çözülemedi diye sorduğumuzda iktidar suçlanıyor. Onlar yaptırmadı deniyor. Buradan soruyorum. Ne zaman Bartın için bir araya geldik de ne zaman bir çözüm çalışması yaptık? Belediyenin öncülüğünde diğer partilerle birlikte çalışma yaptık mı? Yapmadık, sadece karşılıklı suçlamalarla geçiştiriyoruz. Diğeri yapamadı diyor diğeri yaptırmadı diyor. Ben belediye başkanı olduğum zaman Bartın’a hizmet eden Bartın’a bizimle birlikte hizmet yarışında bulunan hangi partiden olursa olsun onure etmesini bilirim. Biz Bartın’ı birlikte yönetmek için geliyoruz. Bartın’ı sadece kendimiz değil Bartın’ın bütün dinamikleriyle yönetmek için geliyoruz. Sorunlar hepimizin sorunu çözümleri de birlikte üreteceğiz. Biz önce insan diyoruz. Biz insanın mutlu olabileceği engelsiz yaşayacağı gülebileceği yaşamaktan zevk alacağı bir kent istiyoruz. Hoşgörülü, hesap verebilen, şeffaf, üreten, yoksulluğu yenen, yenilikçi, nefes alabilen, sosyal adaletin sağlanmış olduğu, kültür ve sanatı önemseyen ve geliştiren, doğa dostu, insanların mutlu olduğu kentler istiyoruz. Umarım çok birşey istemiyoruzdur. Böyle bir Bartın hayalimiz var. Biz CHP olarak halkımızın her türlü derdine derman olmak için geliyoruz. Bizim belediyecilikten anladığımız halkın derdine derman olmaktır. Halkın ve tüm paydaşlarını yönetime katılabildiği Bartın’ın sorunlarına hakim bir ekiple Bartın’a derman olmak için geliyoruz. Bartın’ın sorunlarının çözümü için Bartın’ın layık olduğu güzel günlere ulaştırabilmek için projelerimizi üç ana başlıkta topladık. Bunlar fiziksel projeler, ekonomik projeler ve sosyo-kültürel projeler.” dedi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00661
0.007152024-03-28 11:42:25