Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ATATÜRK’E HAKARETE BARTIN’DAN TEPKİ

CHP İl Başkanlığı, Eğitim İş Sendikası Bartın İl Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi tarafından yapılan basın açıklamaları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakaretlere tepki gösterildi.

Okunma: 5031

12.05.2017 15:49

atatürke hakaret, atatürk hakaret, atatürke hakarete tepki, bartın chp, bartın eğitim iş, bartın add
Facebook'ta Paylaş

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere Bartın CHP İl Başkanlığı, Eğitim İş Sendikası Bartın İl Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi temsilcileri yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdiler.

CHP İl Başkanı Arslan: “Büyük bir gaflet ve ihanet içindeler”

 

Arap Camii önünde gerçekleşen basın açıklamasında CHP İl Başkanı Mehmet Arslan Atatürk ve annesi Zübeyde hanıma ağza alınmayacak iftiralar atılıp hakaretler edildiğini söyleyerek, “İktidarın sessizliğinden faydalanarak TV programlarında, yandaş gazete ve dergilerinde pervasızca hakarete devam ettiklerini görüyoruz. Bu iktidar zamanında FETO terör örgütüyle mücadele edilirken, diğer tarikatlar ve gruplar devlette kadro ve nüfuz sahibi olmaya, insanlık dışı söylemlere, iftiralara ve hakaretlere devam ettiklerini görüyoruz. Bu iktidar zamanında televizyonda boy gösteren, bu iktidarın nimetleriyle yayın yapan, üne kavuşanlar, Atatürk'ü itibardan düşüreceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Onlar büyük bir gaflet ve ihanet içindeler. Bunu yapanlar, Atamızı küçük düşürmeye ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar, hiç kimse Atamızı Türk Milletinin gönlünden ve beyninden silemez. Bunu iyi bilsinler. Bu adamların devlette nerelere yerleştirildiğine bakın Nur Tarikatından olan Hasan Akar'ın kendini bilmez hakaretleri, insanlığa sığmaz. Söylediklerini vicdan muhasebesi yapmadan, iktidara yaranmak için yaptığı kesindir. Siz onun sadece bu saçma laflarına, bu hayvanca bağırmasına bakmayın, devletin bu Nurculara nasıl teslim edildiğini, özellikle 15 Temmuz'dan sonra bu adamların FETÖ'nün yerine devlette nerelere yerleştirildiğine bakın, iktidarın gerçek yüzünü göreceksiniz. Devleti parsel parsel paylaşan bu tarikatların Atatürk Cumhuriyetine verdiği zararın haddi hesabı yokken, bu iktidar 15 yıldır Atamıza, cumhuriyetimize, laikliğe küfredenleri devlette beslemiştir. Bu iktidar, onları büyüten, ses etmeyen, devlet içinde güç oluşunca onunla mücadele ediyormuş gibi bir tavır içine girmiştir. İftira atan bu ihanete asla göz yummayı.z Ekranlarda boy gösteren bu sözde tarihçilerin sözleri, bu din adamı müsveddesinin Zübeyde Anamıza ve Atamıza iftiraları münferit değildir. Bunların ait oldukları grupların, tarikatların, derneklerin, çıkardıkları dergilerin istisnasız tamamı Cumhuriyeti yıkmak, devleti tarikatların elinde paylaştırmak içindir. Siz kim oluyorsunuz, hangi belgelerde okuyorsunuz da dergilerinizde Kurtuluş Savaşı kahramanlarını birbirine düşürmeye kalkıyorsunuz! Atatürk'e, kurduğu cumhuriyete her sayınızda saldırırken sırtınızı kime yaslıyorsunuz?” Dedi.

 

Siyasi iktidardan hiç ses çıkmıyor

 

Arslan konuşmasının devamında söz konusu hakaretleri iktidarın sadece seyrettiğini kaydedip, “Bu acımasızca ve insafsızca söylenenlerin, fikir ve ifade özgürlüğüyle ilgisi yoktur. Zikirle ilgisi vardır. Tarihin yorumuna saygı duyarız ama Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsına, Zübeyde Anamızın aziz hatırasına, özel yaşamına iftira atan bu ihanete asla göz yummayız! CHP olarak referandum çalışmaları sırasında söylediğimiz bir eleştiri ve uyarı vardı. Bu iktidar anayasada yapmak istediği değişiklikle Atatürk Cumhuriyetini bitirmek ve kendi rejimleri kurmak istiyor. İşte şimdi birer birer değişik kişilerden, kurumlardan ve tarikatlardan rejim aleyhine açıklamalar ve saldırılar yapılıyor, Siyasi iktidardan hiç ses çıkmıyor, haklarında bir işlem de yapmıyor. Bu sessizlik nedeniyle Atamıza ve ailesine hakaret ve saldırılar artarak devam ediyor, iktidar da seyrediyor.” ifadelerini kullandı.

 

Eğitim İş İl Temsilcisi Yeğen: “Siyasi duyarsızlığın payı büyüktür”

 

Eğitim İş Sendikası Bartın İl Temsilcisi Ender Yeğen’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyet’in değerlerine hakaret etme alçaklığının son günlerde sıklaştığını vurgulayarak, “Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’e, o Cumhuriyet’in tüm nimetlerinden yararlanırken hakaret etme hainliğinin bu kadar yaygınlaşmasında şüphesiz ki siyasi duyarsızlığın payı büyüktür. TV Net denilen televizyon kanalında sözde bir “tarihçi” ve nur cemaati “hocalarından” olduğu belirtilen bir meczup atamızın aziz hatırasına leke sürmeye çalışmıştır. TV Net’te “Derin Tarih” adlı programda konuşan tarihçi olduğu iddia edilen Mustafa Armağan, programın adının hakkını vermiş ve Atatürk’e hakaret etme konusunda yobazların “derin” bir işbirliği içinde olduğunu ortaya koymuştur. Aynı programdaki iki diğer isim olan Yavuz Bahadıroğlu, Süleyman Yeşilyurt da bu terbiyesizliğe ortak olmuşlardır. Tarihçilik adın altında Atatürk’ün manevi kızı ve ülkemizin yetiştirdiği en değerli bilim insanlarından Prof. Dr. Afet İnan hakkında asılsız ve çirkin yakıştırmalarda bulunan Armağan, eğer daha önceki densizliklerinde gereken yapılsaydı, bu rahatlığa ne o ne de benzerleri sahip olamayacaklardı” dedi.

 

Yargıya taşıdık ve takipçisi olacağız

 

Eğitim İş olarak hakaretleri cevapsız bırakmadıklarını ve yargıya taşıdıklarını da söyleyen Yeğen, “Bu son saldırıları da bugün itibariyle yargıya taşıdık ve takipçisi olacağız. Eğitim İş olarak uyarıyoruz: Sakın Mustafa Kemal’e hakaretler eden densizlere göstermelik cezalar vererek, yeni alçaklıklara zemin hazırlamak gibi bir hata yapılmasın. Unutulmasın ki: Bu Cumhuriyet, Atamızın aziz hatırası sahipsiz değildir. Bu yalanlar gerçeğin parlaklığında yok olacaktır. Kamuoyuna da çağrımızdır. Sessiz kalmayalım. Bu örgütlü saldırıya toplu yalanlara karşı birlikte tepki göstermek, “Gerçeği söylemekten asla ve hiçbir koşulda korkmayınız” diyen atamıza ve onun arkadaşlarına borcumuzdur. Mustafa Kemal ve Atatürk düşmanlarının bu saldırılarına karşılık bugün ve yarın örgütlü olduğumuz her ilde alanlarda olacağımızı ilan eder, sadece öğretmenlerimizi değil Cumhuriyet aşkıyla yaşayan tüm yurttaşlarımızı bekleriz.” şeklinde konuştu.

 

ADD İl Başkanı Alpay: “Alenen suç işlemişlerdir”

 

 Atatürkçü Düşünce Derneği Bartın Şubesi Başkanı Yavuz Alpay ise açıklamasında Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırıların doruğa ulaştırıldığını belirterek, “Saldırılar, yine doruğa ulaşmış bulunmaktadır. Kanunu ihlal ettiler TV Net'te 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan 'Derin Tarih' isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türkiye Cumhuriyeti'nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan'a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil Yüce Türk Ulusunun manevi kızı olan, Türk Tarihçisi. Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri, alenen suç İşlemişlerdir. Atatürk'ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk'ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da Yüce Türk Milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek adı vardır o da "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir". Bu kişiler ve TV kanalı, Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'u ve Türk Ceza Kanunu'nu, ihlal etmişlerdir. Her türlü mesnetsiz iddialara karşı duracağımıza ADD olarak ant içeriz. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan TV Net'in sorumlularıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV Net sorumluları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığıma suç duyurusunda bulunulmuştur.” Dedi.

Etiketler: atatürke hakaret, atatürk hakaret, atatürke hakarete tepki, bartın chp, bartın eğitim iş, bartın add
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00957
0.010892024-03-29 13:38:14