Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ATA'YA MEKTUP YARIŞMASINDA 3'ÜNCÜ AMASRA'DAN

...

Okunma: 4468

24.05.2017 17:39

eğitim iş sendikası bartın, eğitim iş sendikası bartın temsilciliği, eğitim iş sendikası bartın temsilcisi ender yeğen, eğitim iş bartın şube başkanı ender yeğen, ataya mektup yarışması, ataya mektup
Facebook'ta Paylaş

Eğitim İş Sendikası’nın büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 98. yıldönümü nedeniyle düzenlediği mektup yarışmasına olağanüstü bir katılım gerçekleşti. Amasra ÇPL öğrencisi Halime Mercan yarışmada 3’üncü oldu.

 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 98. yıldönümü nedeniyle Eğitim İş Sendikası tarafından yurt genelinde düzenlenen “Ata’ya Mektup” yarışması büyük ilgi gördü. Yurdun dört biryanından gönderilen mektuplar arasında 3’üncülüğü Amasra ÇPL öğrencisi Halime Mercan elde etti.

 

Yarışmada ilk 3’e giren öğrenciler Selanik gezisi, yarışmanın 4’üncü ve 5’incisi ise Çanakkale gezisi kazandı. Ayrıca yarışamaya katılan tüm öğrencilere Nazım Hikmet kitapları armağan edilecek. Yarışmanın ödül töreni ise 3 Haziran’da Ankara Balgat’ta Barolar Birliği tesisinde gerçekleştirilecek.

 

Gençliğin umut olduğunu gösterdiler

 

Eğitim İş Sendikası Bartın İl Temsilcisi Ender Yeğen düzenlenen mektup yarışmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ulusal Bağımsızlığın 98. Yılında ‘Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu yarışma için mektup yazan lise öğrencileri, ülkenin bu karanlık günlerinde bile -tıpkı Atatürk’ün söylediği gibi- gençliğin nasıl da umut olduğunu gösterdi.” Dedi.

 

Birçok unsur göz önüne bulunduruldu

 

Yurdun her yerinden ilgi gören yarışmanın eleme sürecinin tamamlandığını ve ilk 5’e giren öğrencilerin belirlendiğini ifade eden Yeğen, “Yüzlerce mektubun değerlendirilmesi sendika şubelerinde kurulan komisyonların mektupları elemesi ve elemeden geçen mektupları Genel Merkez’deki ana komisyona göndermeleriyle tamamlandı. Elemeden geçen tüm mektuplar, ana komisyondaki Nur Serter, Işık Kansu, Erdal Atıcı ve Ebru Sungar tarafından incelendi. Ayrıca mektuplar incelenirken; yazım biçimi, duygu, kompozisyonun özgünlüğü, güncellikle bütünleşme oranı gibi birçok unsur göz önüne bulunduruldu.” Dedi.

 

Göğsümüzü kabarttı

 

Amasra ÇPL öğrencisi Halime Mercan’ın ilk 3’e girme başarısı elde ettiğinin de altını çizen Yeğen, “Amasra ÇPL’de eğitim-öğrenim gören Halime Mercan isimli öğrencimiz yurt genelinde yüzlerce katılımın olduğu yarışmada 3’üncülük elde ederek göğsümüzü kabarttı. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. ‘Gençliğin Ata’sına Özlemi”  konulu mektup yarışmasına yurdun dört bir yanından yüzlerce başvurunun olması da büyük bir mutluluk.” Diye konuştu.

 

Tüm katılımcılara armağan edilecek

 

Komisyon üyelerinin elemeleri sonucunda ilk 5’e giren illerin Hatay, Yalova, Amasra/Bartın, Midyat/Mardin ve Ağrı şeklinde oluştuğunu kaydeden Yeğen, “İlk üçe giren eser sahibi öğrencilere, iki kişilik Selanik gezisi; 4’üncü ve 5’incilere de ikişer kişilik Çanakkale gezisi; yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise Nazım Hikmet kitapları armağan edilecek.  Yarışmanın ödül töreni, 3 Haziran’da Barolar Birliği’nin Ankara Balgat’taki tesisinde gerçekleştirilecek.” Dedi.

 

‘Gençliğin Ata’sına Özlemi” konulu yarışmada ilk 3’e giren mektuplardan alıntılar ise şu şekilde;

 

“Senin bizi okyanuslardan yüzerek çıkarmanın aksine, bugün ülkede ayağıma taş bağlayıp boğmaya çalışanlar olduğu için endişeliyim.Ama senin her bir sözcüğünün bizim için galibiyet olacağını biliyorum.”

 

“Başka bir memlekette doğmak istemeyeceğimi; tek bir saç telimi oynatmadan söylediğim marşın üzerinde dalgalanan o büyük bayraktan başka hiçbir bayrağın altında durmayacağımı defalarca kendime hatırlatacak ve bu umutsuzluğa karşı, batan güneşin kızılını izleyecek, cıvıltıları işitecek ve rüzgarı anlayacağım.”

 

“Kimse vazgeçiremeyecek bizi Mustafa Kemal’den. Bu vatanı yıkamayacaklar; bayrağımızı göklerden yerlere indiremeyecekler.”

Etiketler: eğitim iş sendikası bartın, eğitim iş sendikası bartın temsilciliği, eğitim iş sendikası bartın temsilcisi ender yeğen, eğitim iş bartın şube başkanı ender yeğen, ataya mektup yarışması, ataya mektup
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00763
0.008812024-04-16 07:58:41