Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BAKAN EROĞLU YİNE MÜJDELERLE GELİYOR

İşte saat saat Bartın programı...

Okunma: 5285

11.08.2017 17:01

bartın, bakan, veysel eroğlu, bartına geliyor, bakan eroğlu bartın, orman ve su işleri
Facebook'ta Paylaş

 

Bugün Bartın’a gelecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yine müjdelerle şehre ayak basacak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün gerçekleşecek Bartın programı kapsamında Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 13 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak birer adet tesisin temelini atacak.

 

Bakan Eroğlu, Zonguldak’ta ki programının ardından Bartın’a gelecek. Sabah saatlerinde Zonguldak’a helikopterle iniş yapacak olan Eroğlu, saat 10:00-11:00 arasında Valiliği ziyaret ederek burada basın açıklamasında bulunacak.

 

Valilik ziyaretinin ardından saat 11.00-11.30 arası AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek olan Eroğlu, 11:30-13:00 saatleri arasında Dedeman Otel’de düzenlenecek olan DSİ tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine katılacak ve ardından yine helikopterle Bartın’a hareket edecek.

 

Bartın’da Atatürk Stadyumuna iniş yapacak olan Eroğlu ilimizde ilk olarak 13.30-14.30  saatleri arasında   Bartın Valiliği’ni ziyaret edecek ve burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunacak. Daha sonra 14.30-15.00 saatleri arasında AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek olan Eroğlu’nun burada da açıklamalarda bulunması bekleniyor. Bakan Eroğlu 15.00-16.30 saatleri arasında ise DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtımı törenine katılacak.

 

Bartın’a 15 tesis kazandırılacak…

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 25 milyon TL’lik 13 müjde ile Bartın’a gelecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bartın programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 13 adet, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak birer adet tesisin temelini atacak. Bartın’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 15 adet tesisin yatırım bedeli 106 milyon TL’yi buluyor.

 

Bakan Eroğlu’nun saat 15.00’da Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 13 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Aynı  merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı  altında yapılacak 1 adet tesis ile DKMP Genel Müdürlüğü’nce Küre Dağları Milli Parkına yapılacak Yaban Hayatı Gözlem Kulesi’nin temeli  atılacak.

 

Ayrıca Bartın’da 5 aileye gelir getirici tür ve 7 aileye Orköy sertifikası verecek olan Bakan Eroğlu üvez, ceviz,  ıhlamur, dut, fındık ve kızılcık türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

 

Bartın taşkın zararlarından korunuyor

 

Temeli atılacak taşkın koruma tesisleri ile 6 mahalle, 16 köy ve 3 bin 417 dekar zirai arazi taşkınlardan korunacak. Ormancılık projeleri ile de Bartın’da ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Ayrıca Küre Milli Parkına yapılacak tesis ile yaban hayatı korunacak.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 27 Eylül 2013, 9 Temmuz 2014 ve 19 Ağustos 2016 tarihlerinde Bartın’a verdiği 632 milyon TL’lik 55 müjdeye ilave olarak 25 milyon lira yatırım bedeline sahip 13 müjde daha verecek. Böylece son  5 yılda Bartınlılara toplam 657 milyon TL’lik 68 müjde vermiş olacak.

 

Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi ile 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Etiketler: bartın, bakan, veysel eroğlu, bartına geliyor, bakan eroğlu bartın, orman ve su işleri
Okuyucu Yorumları

Hüsnü Yılmaz

24.11.2017

13 müjdeyi okuyunca sevindik lakin 1 tane bile Kozcağız ile alakalı müjde göremeyince üzüldük. Olsun müjde yine de müjdedir :))

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01057
0.011842024-04-19 06:16:39