Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA...

BARTIN BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA...

Okunma: 1465

14.11.2018 13:41

Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Bartın il teşkilatları 10 Kasım Günü saat 09.05'te Bartın Belediyesi tarafindan siren çalınmadiğını iddia etmiş, bu iddia yerel ve ulusal haber sitelerinde haber olarak yayınlanmıştı. 
 
Bu haberin ardından Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak "Bizi kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşamızla sınamaya kalkmasın. Bartın Belediyesi her dönem olduğu gibi, aynı sistemle Afat müdürlüğünden 2 kişi cihazlarıyla gelir, bizim sistemimize gireler, bir tanesi yanında biride dışarıda olur,  duyup duymadıklarına bakarlar, tabi duyulmayan yerler olduğunu öğrendik.
 
Birincisi bazı mahallelerde Elektrik kesintisi vardı, ikincisi Bartın belediyesi ve Elektrik kurumun ortak çalışması ilgili. Hem bizim yol çalışmamız hemde Elektrik kurumun çalışması vardı. Bu bölgelerden bazı noktalara  elektrik direklerinin yer altına alınması nedeniyle hoparlör konulamadı. Bazı  noktlarda da hali hazırda elektrik direği  yoktu şeklinde açıklama yapmıştı. 
 
Bartın Belediyesinden bir açıklama daha geldi. 
Bartın Belediyesine ait resmi internet sitesi www.bartin.bel.tr internet sitesinden yapılan  "ATATÜRK SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI" başlıklı yeni açıklamada şunlara değinildi. 
 
işte o açıklama
 
ATATÜRK SİYASET MALZEMESİ YAPILMAMALI
 
"10 Kasım günü saat 09.05’te Bartın Belediye hoparlöründen çalınan siren sesinin, kentteki bir kısım mevkiinde altyapı çalışmaları nedeniyle duyulmamış olmasını, bazı siyasi partilerin yöneticilerinin saptırarak “siren çalınmadı” şeklinde kamuoyunu yanıltmaya çalışması büyük tepki topladı.
 
Bartın Belediyesi her 10 Kasım’da olduğu gibi ve ayrıca Bartın Valiliği’nin 02/11/2018 tarih ve 6293 sayılı “Büyük Atatürk’ün Aramızdan Ayrılışının 80. Yılı Anma Programı ve Tedbirleri” konulu yazısında Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Görev ve Sorumlulukları bölümünde yer alan Belediye Başkanlığı’nca yapılacak görevler arasında bulunan “İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile koordine kurularak 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 09.05’te ses yayın cihazından siren çalınarak il genelinde duyurulması” hükmü gereğince Büyük Önder Atatürk’e saygı için 10 Kasım günü saat 09.05’te siren çaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden getirilen siren cihazı müdürlük personeli ve belediye ilan memuru eşliğinde çalındı. Kentin bazı kesimlerinde elektrik kesintisi ve altyapı çalışmaları nedeniyle yayın cihazı bulunan direklerde elektrik olmaması sebebiyle siren sesi yüzde 10’luk bir alanda duyulmadı.
 
Bu durumu fırsat belleyip Belediye Başkanlığı’nı “siren çalmadı” yalanı ile Atatürk düşmanı ilan etmeye çalışan ve bu yönde basın açıklaması yapan siyasi partilerin yöneticilerine halktan büyük tepki geldi.
Konunun sosyal medyada dillendirilmesi ve siyasi partilerin yalan üzerine kurulmuş basın açıklamalarının ardından sosyal paylaşım hesabından bilgilendirme yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a destek mesajlarının ardı arkası kesilmedi.
 
Sosyal paylaşım hesabındaki açıklama bulunan videosu 12 binin üzerinde görüntüleme alan Belediye Başkanı Cemal Akın’a vatandaşlar yorumları ile destek verdi, gönderi 210 kişi tarafından da paylaşıldı.
 
“Bizi kimse Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşamızla sınamaya kalkmasın” diye sözlerine başlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, Atatürk’ün siyasi malzeme yapılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
Diğer yandan “yalan” isnatlara dayalı beyanatları ulusal yayın yapan basın kuruluşlarına göndererek ülke kamuoyunda Bartın Belediyesi’ni hedef gösterme yoluna gidilmesi de Bartın’da ve ülkemizin her köşesinde yaşayan Bartınlıları ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ı tanıyanları çileden çıkardı.
Belediye Başkanı Cemal Akın’ı karalamayı hedefleyerek üretilen “siren çalmadı” yalanını uyduran ve kamuoyu ile basını da bu yalana ortak etmeye çalışanlara yönelik kınama mesajları gerek telefon, gerekse sosyal medya aracılığı ile iletildi.
 
Yüzlerce destek telefonu ve mesajı alan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Halkımız hepimizi yakından tanır. Kimin doğru, kimin yanlış söylediğini gayet iyi bilir. Bu konuda da bize güvenini esirgemeyen, destek mesajları ile her zaman yanımızda olan tüm dostlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
Başkan Akın’a yönelik karalama haberinin ulusal bir gazetenin sosyal paylaşım hesabında yayınlanmasının ardından haberin altına yapılan yorumlardan biri de şu şekilde yer aldı:
 
“Yaklaşık çeyrek asırdır Bartın’da yaşıyorum ve amatör düzeyde sanat yapmaya çalışırım.. Cemal Akın Başkanı en az 20 yıldır tanırım. Kendisi; ‘Atatürk’ konusunda ileri seviye hassasiyeti olan,her türlü kültür,edebiyat ve sanata desteğini hiç bir şekilde esirgemeyen bir Belediye başkanıdır. Bu kentte bugüne kadar 30 Ağustos Zafer Bayramı,Cumhuriyet Bayramı,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı layıkıyla kutlanmış ve her 10 Kasım’da anma sirenleri düzenli olarak çalmıştır. Yukarıdaki konu; teknik sorunlar nedeniyle Bartın’ın bir bölümünde sesin duyulmamasından ibarettir. Farklı siyasi görüşlere sahip olsak da,haksızlığa ortak tepki vermeliyiz.! Bu haber, haklı bir haber değildir..!” denildi.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00919
0.010582024-04-20 13:46:56