...
Bartın kent merkezi Hamam Sokağı’nda yer alan ahşap bir binanın yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olması belediye ekiplerini harekete geçirdi. Bartın TV’nin haberinin ardından Bartın Belediyesi ekiplerince ahşap binada kontrollü yıkım çalışması başlatıldı.
Bartın kent merkezinde yer alan tarihi binalar yangın ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Hamam Sokağı’nda yer alan ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bina özellikle yayalar için büyük tehlike oluşturuyordu.
Bartın TVi konuyu “Tarih yıkıldı yıkılıyor” başlıklı haberi ile gündeme getirmişti. Bu haberin ardından harekete geçen Bartın Belediyesi’ne bağlı ekiplerce yıkılmak üzere olan ve tehlike saçan ahşap binada kontrollü yıkım çalışması başlatıldı.
Yıkım çalışmasına ilişkin açıklama yapan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın binanın vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük risk oluşturduğunu bu sebeplerle gerekli ön çalışmaların tamamlanmasının ardından yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Akın açıklamasının devamında, “Tehlike oluşturan bu eski yapıyı yıkarak vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık. Vatandaşlarımızın ilimizde rahat ve huzur içerisinde yaşamalarını arzu ediyor, bunun için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz.” Dedi.

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.