Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN'DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

...

Okunma: 2472

19.09.2018 16:59

gazi, gaziler günü, tören, bartın, valilik, bartın tören, bartın gaziler, bartınlı gaziler, bartın gaziler günü
Facebook'ta Paylaş

19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Bartın’da Valilik önünde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Garnizon Komutan V. Dz. Alb. Hakan Metinkişi, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, İl Müdürleri, Gaziler, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile bayrağımızın göndere çekilmesiyle devam etti.
 

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok törendeki konuşmasında Şehit ve gazi mertebelerine ulaşabilmenin bu ülke ve millet için en büyük, en yüce makamlardan bir tanesi olduğunu belirterek, “Her yanı şehit ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu güzel vatan, onu korumak için her türlü mücadeleyi veren şehit ve gazilerimizin bizlere en büyük armağanıdır. Birlik ve beraberliğimizin oluşmasında büyük bir payı olan şehit ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği bu vatanı bizlerde canımız, kanımız pahasına koruyacak, bu bayrağı şanı ve şerefiyle ilelebet göklerde dalgalandıracağız. Çanakkale Savaşı’ndan, bu milletin düşman esaretinden kurtuluşunu sağlayan Kurtuluş Savaşı’na, hain terör örgütleriyle verilen mücadeleden, 15 Temmuz gecesi ülkemizin, devletimizin ve aziz milletimizin kurtuluşu için 2. Kurtuluş Savaşı’nı vererek yüreklerinden korkuyu atarak, meydanları dolduran ve canı pahasına ülkesine, vatanına, bayrağına sahip çıkan bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

 

Valilik önünde gerçekleşen törenin ardından Valilik koordinesinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

 

İl protokolünün gaziler ve yakınlarıyla yemekte aynı masayı paylaştığı programda aziz şehitlerimiz içinde dualar edildi.

 

Etiketler: gazi, gaziler günü, tören, bartın, valilik, bartın tören, bartın gaziler, bartınlı gaziler, bartın gaziler günü
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00394
0.00442024-03-29 07:41:48