Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN'DA ÜRETİLECEK HALFETİ'DE YÜZECEKLER...

Tamamlandığında turizm amaçlı kullanılmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarına gönderilecek olan gezi teknelerinin Bartın’da yapılıyor olması dikkat çekiyor.

Okunma: 2235

02.01.2019 13:35

Facebook'ta Paylaş

Tamamlandığında turizm amaçlı kullanılmak üzere Türkiye’nin farklı noktalarına gönderilecek olan gezi teknelerinin Bartın’da yapılıyor olması dikkat çekiyor.

 

Atılım Küçük Sanayi Sitesinde işyerleri bulunan İbrahim Aşık ve Deniz Çoşkun isimli ahşap tekne ustalarının imalatını yaptıkları tekneler İzmir, Antalya ve Şanlıurfa gibi şehirlere gönderilecek.

 

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz Çeştepe Mevkiinde bulunan Atılım Sanayi Sitesindeki ahşap tekne imalatlarının gerçekleştirildiği işyerlerine ziyaretlerde bulunup yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

 

Bartın’da üretilen teknelerin Antalya, İzmir ve Şanlıurfa’nın Halfeti bölgesi gibi önemli turizm merkezlerine gönderilecek olmasının gurur verici olduğunu ifade ederek Bartın tarihinde ahşap tekne imalatının önemli bir yer tuttuğunu ve günümüzde bu sanatı icra ederek sürdüren ustalarında çok kıymetli olduğunu söyledi.

 

Bartın’da ahşap tekne imalatının daha da yangınlaşması gerektiğine vurgu yapan Başkan Akdeniz, “Ahşap tekne imalatı yapan arkadaşlarımızı ziyaretimde gerçekten gurur duyulacak çalışmalarla karşılaştım. İbrahim Aşık tarafından yapılan ahşap gezi teknelerinin İzmir ve Antalya gibi bölgelere gönderileceğini öğrendim. Gerçekten gurur duyulacak bir tablo. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

 

Bir başka ahşap gezi teknesi imalatı yapılan Deniz Coşkun’a ait işyerini ziyaret ettiğinde mutluluğunun katlandığını kaydederek açıklamasına devam eden Başkan Akdeniz, “Deniz Coşkun Arkadaşımızın Şanlıurfa Halfeti’ye turistik gezi amaçlı kullanılan gezi tekneleri yaptığını gördüm. Bir Bartınlı olarak bu durum beni onurlandırdı ve gurur duydum. Şanlıurfa’da eski Halfeti olarak adlandırılan ve büyük bölümü su altında kalmış yerleşim yavaş yavaş turistik bir beldeye dönüşüyor. Eski Halfeti; gölün kıyısındaki tekneleri, çay bahçeleri, restoranlar ve konaklama tesisleriyle adeta bir ege kasabasını andırıyor. Bölgede Bartın’da imalatı yapılan ahşap teknelerle gezilerin düzenlenmesi şehrimiz içinde gurur verici bir durum. Ahşap tekne ustalarımızı tebrik ediyor ve ahşap tekne imalatını yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 
  •  

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01202
0.013192024-04-17 00:21:03