Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BARTIN'IN KADERİ KOZCAĞIZ'IN ELİNDE...

Kozcağız'ın İlçe hayali seçim siyasetine mi takılacak!

Okunma: 18183

31.01.2018 17:50

kozcağız, ilçe, bartın, kozcağız ilçe, kumluca, hasankadı, yılmaz tunç, cemal akın, bartın belediyesi, seçim, 2019
Facebook'ta Paylaş

MİLLETVEKİLİ TUNÇ’TAN BAŞKAN AKIN’A KOZCAĞIZ GÖNDERMESİ:

 

“SİYASETEN BİZ BİTTİK DİYORLAR”

 

AK Parti Bartın Milletvekili  Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Kozcağız’ın ilçe olmasını siyasi ikbali için istediğine yönelik iddialarda bulundu. Öte yandan Milletvekili Tunç’un açıklamaları Bütünşehir Yasası ile beraber Kozcağız’ın ilçe olmadan Bartın’la birleşmesi durumunda Bartın Belediyesi seçimlerinde nasıl bir rol oynayacağı da gün yüzüne çıktı.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükçekmece Bartınlılar Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada Kozcağız’ın ilçe olmasına yönelik birtakım açıklamalarda bulundu. Milletvekili Tunç’un açıklamalarında Kozcağız’ın Bütünşehir Yasası ile beraber Bartın’la birleşmesi ve Bartın Belediyesi seçimlerinde nasıl bir rol oynayacağı da gün yüzüne çıktı.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın Bartın’da seçimleri kazanabilmek için Kozcağız’ın ilçe olmasını istediğini söyleyen Milletvekili Tunç, Cemal Akın’ın Kozcağız’ın ilçe olmadan Bartın’la birleşmesi durumunda  ise Kozcağız’dan gelecek oylarla seçimi AK Parti’nin kazanacağı şeklinde korkuları olduğuna yönelik ifadelerde bulundu.

 

Milletvekili Tunç’un sosyal medyada canlı olarak yayınlanan bu açıklamaları beldede “Kozcağız’ın ilçe hayali seçim siyasetine mi kurban gidecek?” sorularını beraberinde getirdi.

 

Milletvekili Tunç’un konuşmalarını yer aldığı video, “Kozcağız neden ilçe olmayacak işte yanıtı” şeklinde notlarla paylaşıldı.

Kozcağız için bir felaket değildir

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç İstanbul Büyükçekmece Bartınlılar Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada işte bu ifadeleri kullandı; “Kozcağız’ın ilçe olması için yaptığımız çalışmaları herhalde takdirle karşılıyorsunuz. Ama olamadığı taktirde de Kozcağız için bir felaket değildir.

 

AK Partili bir Belediye şehri kazanır

 

Şöyle bir art niyette var. Bakın şöyle bir art niyet siyasi olarak var. Kozcağız halkı farkında. Bilmiyorum belki aranızda farkında olmayanda olabilir. Hasan beyin dediği ihtimaller gerçekleştiğinde o siyasiler çıkacak, 1 milyarlık yatırımı göz ardı edip “Sizin ilçe olmanızı AK Partililer engelledi” diyecek. Şimdi Kozcağız Bartın’la birleşirse, Kozcağız şehir merkezine dahil olursa birileri orada siyaseten “Biz bittik” diyorlar. Yani “Kozcağız’ın oylarından bize fayda yok. Dolayısıyla burada AK Partili bir Belediye şehri kazanır Kozcağız’da dahil olunca. Kozcağız’ın ilçe olması bizim kurtuluşumuz” diyor onlar. Yani “Kozcağız’ı istemiyoruz, ayrılsın Bartın’dan.” Türkçesi bu. “Bize oy gelmez buradan.” Dolayısı ile “Bizim Bartın halkına dahil olmasın. Biz kendimiz bize yetiyoruz” diyor.

 

Kozcağız’ın oylarından kendisine zarar gelmeyecek

 

Bakın “Kozcağız’la birleşmek istemiyoruz” diyen o ekip klavye başına geçip “Kozcağız’ın ilçe olmasını istiyoruz” diyor. Bartın’dan ayırmak istiyor. Kozcağız’ı sevdiğinden değil. Kozcağız’ı sevse “buyurun gelin birleşelim” derler. Bartın Belediye Başkanının Kozcağız’ın ilçe olması ile ne ilgisi var gelip oraya kampanya yapıyor, toplantı yapıyor. Kozcağız’ın oylarından korktuğu için “aman gelmeyin” diyor. “Birleşmeyelim” diyor. Şimdi Kozcağız ilçe olursa Kozcağız’ın oylarından kendisine zarar gelmeyecek.  Kozcağız ilçe olursa Kozcağız’ın oyları Bartın’a dahil olmuyor. Kozcağız ilçe olmazsa da gelecek Kozcağız’a diyecek ki “Ey Kozcağız ben sizden oy istiyorum. Bakın ilçe olmanızı AK Parti engelledi oy vermeyin.” Böyle bir siyaset gütmeye çalışıyorlar. Bu siyasetinde farkında olalım.”

 

Kozcağız için dünyanın sonu değildir

 

Biz kesinlikle kafamızın arka planında hiçbir şey yoktur. Biz kozcağızın ilçe olmasını istiyoruz. Birinci önceliğimiz budur. Yasa çalışmaları yapılırken gerekli müdahalelerimizi yapmaya çalışırız. Türkiye genelinde ilçe olacak yerler için kurallar ilkeler konuldu diyelim.  Kozcağız beldesi gibi 41 tane daha belde var. 41 belde aynı beklenti içinde. O ilkeler ışığında Kozcağız ilçe olursa seviniriz bitti ama o ilkeleri aşamadığımız taktirde Kozcağız için dünyanın sonu değildir.

 

Fırsat vermeyiz

 

Yani bu art niyetli Kozcağız üzerinden siyaset yapmak isteyen, Kozcağız’ın oyuna talip olmak isteyen, derdi ilçe olmayıpta kendi siyasi ikbali olanlara da fırsat vermeyelim diyorum. Siyasi ikballeri için Kozcağız üzerinden siyaset yapanlar var. Bunları sizler görüyorsunuz. Yani “Kozcağız için ne yapılmış ki?”diyor adam.  Bu durumda kozcağız üzerinden siyaset yapılmasına, kendi siyasi ikballerini Kozcağız üzerinden şekillendirmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Çünkü milletin bu tür şekillendirmelere karşı karnı toktur, uyanıktır. Çünkü ne yaptığını çok iyi bilir.”

 

Alkışlar mısınız beni?

 

Biz kozcağıza yatırım getiriyoruz, ilçe olmasını istiyoruz, olmadığı taktirde de yine yatırımlarımıza devam ederiz ve Kozcağız halkının refahının artmasıdır bizim için. Köylere ulaşımı olsun, suyu olsun, yolu olsun, barajlar sel tehlikesi olmasın, iş sahaları açılsın, şehrimiz gelişsin, halkın refahı artsın, toplu konutlar gelsin. Yani bizim derdimiz halkımızın refah düzeyinin arttırılmasıdır. Bunun için çalışıyoruz. İlçe olursak bu refah düzeyinin daha da artacağına inanıyorum. Bunun içinde elimizden gelen gayreti gösteriyorum. Arkadaşlar Kozcağız ilçe olacak size müjde veriyorum dediğim zaman alkışlar mısınız beni?  Ama bunu yapanlar var yani geçmişte oldu. İnanır mısınız bana.”  

Etiketler: kozcağız, ilçe, bartın, kozcağız ilçe, kumluca, hasankadı, yılmaz tunç, cemal akın, bartın belediyesi, seçim, 2019
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01143
0.01282024-04-26 00:13:53