Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BAŞKAN AKIN RADYO B'DE KONUŞTU

...

Okunma: 3034

16.03.2018 18:36

cemal akın, bartın belediyesi, bartın belediye başkanı, belediye başkanı, başkan akın, radyo b, bartın tv, bartın radyo, radyo bartın, canlı, canlı yayın, bülent bostancı, hasan camcı, bartın haber, bartın televizyonu
Facebook'ta Paylaş

Belediye Başkanı Cemal Akın, Radyo B’de yayınlanan “Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.
 

Bülent Bostancı’nın hazırlayıp sunduğu “ Gündem”  adlı radyo programına konuk olan Başkan Cemal Akın, yayında dinleyicilerle buluştu. Bülent Bostancı’ya Bartın Belediyesi çalışmalarını değerlendiren Başkan Cemal Akın dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

 

Bartın Irmağı Günlük 3 Bin Ton Kanalizasyondan Kurtarıldı

 

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, “Göreve geldiğimizde ilimiz için büyük önem arz eden 3 temel sorunun çözümü için çalışma başlattık. Bunlar hava kirliliğinin azaltılması, Bartın Irmağı’nın kanalizasyondan kurtulması ve alternatif su hattı ile ilgili çalışmalardı. Bu çalışmaları büyük ölçüde tamamladık.  Bugün doğalgaz yüzde 98 civarında tamamlandı.  20 binden fazla vatandaşımız bu hizmetten yararlanmakta. Hava kirliliğinin büyük ölçüde önüne geçmiş bulunmaktayız. Bir diğer önemli konu ise Bartın Irmağının kanalizasyondan kurtarmakla ilgili olan çalışmamızdı.  Irmağımıza her gün 3000 ton kanalizasyon akmaktaydı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği hibesi, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi, yüzde 9’u Bartın Belediyesi bütçesi ile yapılan arıtma tesisinin işletmeye alınması ile Bartın Irmağı, her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtarıldı.  Bu projeye İnkumu Tatil Beldemizi de ekleyerek İnkumu Kanalizasyon Atıksu Paket Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Dejarjı projesi ile İnkumu’nu da atık sudan kurtararak altyapı iyileştirmelerini gerçekleştirdik. Bir diğer sorunumuzda su ile ilgiliydi. Çayır Köyü’nde bulduğumuz suyu on iki km taşıyarak 2015 yılında ilimize kazandırdık. Bu çalışmalar ilimize çok uzun yıllar hizmet verecek ve halkımızın için çok büyük önem arz eden çalışmalardı. “ dedi.

 

Bölgenin En İyi İtfaiye Binalarından Biri

 

Akın açıklamasının devamında “Bir başka sorunumuz ise 60 yıl önce Kavaklı Mevkii’nde yapılan İtfaiye binasının artan trafik nedeniyle sağlıklı bir şekilde çalışamamasıydı. Yapmış olduğumuz çalışma ile İtfaiye Müdürlüğü Binamızı Sanayi Bölgesi’ne taşıdık. Yeni İtfaiye Binamız  2500 m2 alan üzerinde, 850 m2 taban alanlı, iki katında 1700 m2 kullanım alanına sahip yeni  itfaiye binası 10 aracın rahatlıkla girebildiği garajı, akıllı santral sistemi, Avrupa standartlarında yatakhanesi, itfaiye erleri için spor ve dinlenme alanlarının yanı sıra birçok özelliği ile akıllı bina şeklinde dizayn ve inşa edildi.  Bölgenin en iyi İtfaiye Müdürlüğü Binalarından bir tanesi haline geldi.  Bildiğiniz gibi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzde çok seneler evvel yapılan artık atıl duruma gelmiş Gazhane Parkı’nın bulunduğu alandaydı. Bölgenin hareket kazanması ile Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz rahat hareket edemeyecek duruma gelmişti. Ayrıca görüntü olarak da bölgeye yakışmıyordu.  Yeni bir yer yapmamız gerektiğine inandık çünkü Bartın’a hizmet verebilmek için hizmeti verecek arkadaşlarımızın da iyi yerlerde durması ve hizmeti veren araçlarımızın bakımlarının da iyi yapılması gerekiyordu.  Konu ile ilgi proje hazırlayarak Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzü de Sanayi Bölgesi’ne taşıdık.   Boşalan alanı ile Gazhane Kültür Parkı Projemize ilave ettik. 11 bin metre kare alan üzerine kurulan, 150 metrekare taban alanlı 300 metrekare kafeterya, 175 metrekare teras, süs havuzları, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları 12 metre uzunluğunda Bartın Çektirmesi, tarihi fotoğraf ve tarihi yapıların maketlerinin bulunduğu sergi alanı ve açık hava sinemasını içinde bulunduruyor. Bu güzel parkı da 2017 yılında halkımızın hizmetine sunduk. “ dedi.

 

Açılışlara Bahçeli’de katılacak

 

Yapım çalışmaları devam eden Kaynarca Spor Kompleksi ve Yaşam Parkı Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Cemal Akın açıklamasında “ Göreve geldiğimiz tarihten itibaren Yalı Sevgi Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı, Bartın Kent Müzesi gibi birçok sosyal alanı ilimize kazandırdık.  Bu projelerimize bir yenisini de Kaynarca Bölgesi’ne ekleyeceğiz.  Daha önce taş depolama alanı olarak kullandığımız atıl alanı içerisinde voleybol, basketbol, tenis sahası, buz pateni pisti, mini futbol sahası, mini golf sahası, 500 metrekare kafe, süs havuzu, bin metrekare ve 4 adet çocuk oyun alanı, kondisyon aletleri, dinlenme alanları olan çok güzel bir sosyal alan haline getireceğiz. Çalışmalarımız sorunsuz ilerliyor. Bir aksilik olmazsa Mayıs ayında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin de katılımı ile açılışını gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

 

Araç ve Makine Parkına 8  Milyon 500 Bin Lira Yatırım

 

Akın “Bartın Belediyesi olarak şehrimizin çehresini değiştirecek projelere imza atarken bir yandan da araç ve ekipman garajımızda güçlendirmeye devam ediyoruz. 2017 yılında 3 kamyonet, 1 otomobil, 1 kanal görüntüleme aracı, 1 vidanjör, 1 kanal temizleme kamyon, su kayıp kaçak tespit malzemeleri olmak üzere 2 milyon 700 bin liralık araç ve makine kazandırıldı. Böylelikle araç ve makine parkımıza 2009’dan bugüne; 8  milyon 500 bin lira değerinde; 8 otomobil, 9 kamyonet, 1 tuzlama ve kar küreme aparatlı kamyon, 1 kanal görüntüleme aracı, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 1 asfalt distribütör kamyonu, 1 itfaiye aracı, 1 arama-kurtarma ekipmanlı itfaiye aracı, 3 motosiklet, 3 kepçe, 1 ekskavatör paletli kazıcı, 1 silindir, 2 cenaze nakil aracı, 1 morglu cenaze yıkama aracı, 3 cankurtaran bot, 1 jetski, 727,5 KWA gücünde 6 adet jeneratör, su kayıp-kaçak tespit ekipmanları, 3 kar bıçağı kazandırmış olduk. Tüm bu çalışmaları da borç almadan belediyemizin öz sermayesi ile yapıyoruz. ” dedi.

 

Etiketler: cemal akın, bartın belediyesi, bartın belediye başkanı, belediye başkanı, başkan akın, radyo b, bartın tv, bartın radyo, radyo bartın, canlı, canlı yayın, bülent bostancı, hasan camcı, bartın haber, bartın televizyonu
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00339
0.003842024-04-20 02:54:32