Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
BAŞKAN KARAKAŞ BU AÇIKLAMA ZORUNLU DEDİ VE...

BAŞKAN KARAKAŞ BU AÇIKLAMA ZORUNLU DEDİ VE...

Okunma: 934

06.02.2019 14:53

Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Bartın’da yerel bir gazetede çıkan “CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin Bartın adayı Talha Gizli’mi olacak?” haberi üzerine zorunlu olarak açıklama yapma gereği duyduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Karakaş, “Böyle bir şey yok! Bizim adayımız Mehmet Arslan’dır. İYİ Parti’de Bartın’da CHP’yi destekleyecek.” dedi. Karakaş söz konusu habere tepki de gösterirken, “Bartın’da hala çamurlu su aktığını biliyoruz. Nedense bunlar gazetelerde yer almıyor!” şeklinde konuştu.

 

Bartın’da yerel bir gazetede çıkan “CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin Bartın adayı Talha Gizli’mi olacak?” haberi üzerine CHP İl Başkanı Selim Karakaş açıklamalarda bulundu. Karakaş yaptığı açıklamada, “Hepinizin bildiği üzere biz Bartın Belediye Başkan Adayımızı açıkladık. Bartın Belediye Başkan Adayımız Mehmet Arslan’dır. Kamuoyunda bu tür spekülatif haberlerin kime hizmet ettiğini anlamakta mümkün değil. Hangi resmi ağızdan alınmış bir haberdir? Duyum üstüne mi yapılmıştır? Resmi dille soruşturması yapılmadan bu tür haberleri yayınlamak bence hiçbir etik kurala uymamaktadır. En azından İl Başkanı olarak bana telefon edilebilirdi. Bu habere hem gazetede ismi geçen arkadaşımız için hem de bizim adayımız açısından üzüldük. Böyle bir haberin yapılmaması gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi CHP’nin İYİ Parti ile sürdürdüğü bir süreç var. Bazı illerde aday çıkartmak bazı illerde de çıkartmamak düzeyinde. Bunlardan biri de Bartın ilidir. Evet, Bartın ilinde İYİ Parti ile CHP Adayı altında birleşerek devam ediyoruz. Dolayısıyla Saadet Partisi ile bizim Genel Merkezimizin yürüttüğü görüşme yoktur. Yerelde de bizlerin yürüttüğü bir görüşme yoktur. Bazı sohbetler arasında bu tür şeylerin olabileceği düşünülmekle birlikte benim bildiğim kadarıyla Saadet Partisi her yerde kendi adayını çıkaracaktır. Dolayısıyla bu haberin ne için yapıldığını..? Kime hizmet ettiğini..? Amacının ne olduğunu tespit etmek çok güç. Ama ben şunu gayet iyi anlıyorum. CHP Adayı Sn. Mehmet Arslan açıklandıktan sonra geçen kısa süre içerisinde bile Bartın halkı tarafından kabul gören bir arkadaşımızdır. İYİ Parti ile yapılan ittifak çerçevesinde da aday CHP’nin Adayı Mehmet Arslan’dır. İki parti arasında yapılan protokolde Bartın ilinde CHP’nin adayının destekleneceği kararı çıkmıştır. Dolayısıyla bizim çıkardığımız adayı İYİ Parti’nin desteklemesi söz konusudur. Saadet Partisi’nin bu anlaşma içinde yeri yoktur. Ama biz zaman zaman bu arkadaşlarımızla diğer siyasi partilerle olduğu gibi görüşüyoruz ve sohbetlerimiz oluyor. Bunlar sohbet düzeyindedir. Ben özellikle bu haberin Belediye Başkan Adayımız Mehmet Arslan’ın yarattığı olumlu etki üzerine çıkarıldığını düşünüyorum.” dedi.

 

Bartın’da hala çamurlu su aktığını biliyoruz

 

Söz konusu haberin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek konuşmasını sürdüren ve “Böyle bir şey yok” diyen İl Başkanı Karakaş, “Bartın’da biz bunlarla uğraşacağımıza, uğraşacağımız o kadar çok şey var ki… Bugüne kadar 10 yıldır belediyeyi yönetenlerle, MHP ve Cemal Akın’la ilgili söylenecek birçok şey var. Yapamadıkları var. Örneğin trafik sorununu çözemediklerini biliyoruz. Bartın’da hala çamurlu su aktığını biliyoruz. Nedense bunlar gazetelerde yer almıyor.” şeklinde konuştu.

 

Aynı geminin yolcuları bunlar

 

CHP’nin Bartın merkezde 15 bin oy aldığını ve başka bir partinin adayını desteklemek gibi bir durumunun olmayacağının altını çizen Karakaş, “Bu akla mantığa sığan bir şey değildir. Burada ben CHP’nin kitlesel oyunun nasıl oynanabileceği şeklinde bir amaç görüyorum. Bu kitlesel oyu kimsenin oynama şansı yok. Ben birçok yeri ziyaret ettim. İnsanlar çok dertli. Ekonomik durumları bozuk. Şikayeti olmayan hiçbir yer yok. Ve bu yansıma oy olarak geri dönecek. Buradaki asıl rahatsızlık şudur. Türkiye de bir Millet İttifakı bir de Cumhur İttifakı vardır. Şimdi Cumhur İttifakı Bartın’da ikiye bölünmüş durumda. Biz adayımızı yeni açıklamış olsak da gün geçtikçe çıtası yükselecektir. Bartın seçmeninin CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan’ı aslan gibi kabul edeceğini biliyoruz.  Bu yüzden bu tür haberlerle uğraşmak istemiyoruz. Ama halkın çektiği sıkıntıları yansıtsalar asıl derman olacakları noktalar oralar. Sonuçta AK Parti Belediye Başkan Adayı ile MHP’li Başkanın ne farkı var ki? Aynı geminin yolcuları bunlar. Hükümet ne zaman tökezlese MHP destek oluyor. Şu anda Bartın’da ittifak yapmama kararı aldılar. Siz onlara sorun ittifakı bozacaklar mı..? Aday çekecekler mi?   Bizim aday çekmiyoruz. Bizim adayımız Mehmet Arslan. Biz Arslan gibi buradayız.” dedi.

 

 
  •  

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00529
0.005922024-03-28 10:55:18