Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
CANKURTARANLARA ZOR KULLANANLAR YANACAK

...

Okunma: 8070

16.06.2017 16:06

bartın, inkumu, amasra, emniyet tedbirleri, mugada, cankurtaran, jet ski, yaptırım
Facebook'ta Paylaş

 

Boğulmaların önüne geçmede önemli rol oynayan cankurtaranlar kamu görevlisi sayılacak. Cankurtaranların uyarılarını dikkate almayan, cankurtaranlara karşı cebir ve tehdit kullanan kişiler hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 265. maddesi gereği kanuni işlem yapılarak nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına sevk edilecek. Amasra’ya bağlı Çakrazboz, Çakraz, Gökündemirci, Tarlaağzı, ve Akkonak plajlarında yaz sezonu boyunca çadırlarda ve araç içinde geceleme yapılamayacak.

 

Bartın Valiliği'nde, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı koordinesinde geçen 9 Mayıs'ta yapılan 'Plaj boğulmalarını önleme faaliyetleri' toplantısında alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan genelge yayınlandı.


Konuya ilişkin duyuruda plajlarda yaşanan boğulma olaylarını önlemek adına her yıl Valilik bünyesinde ve Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı koordinesinde icra edilen "Plaj Boğulmalarını Önleme Faaliyetleri” toplantısının bu yıl da 09 Mayıs 2017 tarihinde icra edildiği, toplantıda alınan kararlar gereği boğulma olaylarının önüne geçmek maksadıyla yaz sezon hazırlıklarına başlandığı ifade edildi.

 

Çeken Akıntı anlatılacak

 

Bartın Valiliği tarafından 01 Haziran 2017 tarihinde "Sahil ve Plaj Alanlarında Can Emniyeti Tedbirleri” konulu Genelgenin yayınlandığı ve bu Genelge ile; “İlimiz plajlarında Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Cankurtarma Yönetmeliği ve Cankurtarma Talimatında belirtilen hususlar dahilinde cankurtaran organizasyonlarının kurulması, vatandaşların özellikle cankurtaran bulunan plajlarda denize girmesinin sağlanması, boğulma olaylarının sık yaşandığı plajlarda ambulans ve sağlık ekibi görevlendirilmesi, havanın aşırı rüzgarlı ve denizin dalgalı olduğu zamanlarda il özel idaresi ve belediye başkanlıkları tarafından anonslar yapılarak vatandaşlarımızın uyarılması, Karadeniz’in cilvesi olarak nitelendirilen ‘Çeken Akıntı’ hususunda farkındalığın sağlanması maksadıyla yerli turistlerimizin ve öğrencilerimizin bilgilendirilmesi, hedeflenmiştir.” denildi.

 

Jet ski ve sürat teknelerine yasak

 

Bahse konu Genelgede cezai müeyyidelere de yer verilirken, “Plajlarda deniz sahasında vatandaşlarımızın can emniyetini sağlamak maksadıyla; yapılan anonslara ve cankurtaranların uyarılarına rağmen aşırı dalgalı denizde yüzmeye devam edilmesi, yerleştirilen yüzer bariyerlere bot/tekne veya her türlü yüzer unsurun bağlanması, İnkumu, Güzelcehisar ve Mugada plajlarında, kumsal alanda veya yüzme alanlarında Cankurtaran organizasyonu dışında Jet ski, sürat teknesi ve özel tekne bulundurulması, indirilmesi veya alınması yasaklanmış olup, yasağa uymayan vatandaşlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu hükümleri uyarınca Kolluk ve Zabıta ekipleri tarafından idari yaptırım uygulanmasına karar verilmiştir.” denildi.

 

Cankurtaranlara karşı gelenler yanacak

 

Genelgede, görevlendirilen cankurtaranların 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 6/c maddesi kapsamında "Kamu Görevlisi” sayıldığına da değinilerek, görevli olan Cankurtaranlara cebir ve tehdit kullanan kişiler hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun 265. maddesi gereği kanuni işlem yapılarak nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmesi kararlarının alındığı belirtildi.

 

Araç içinde geceleme yapılamayacak

 

Amasra Kaymakamlığınca yayınlanan 07 Haziran 2017 tarihli ve 32 numaralı Karar yazısında da vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, orman yangınlarının önlenmesi ve sahillerin genel temizliği konuları değerlendirilerek Çakrazboz, Çakraz, Gökündemirci, Tarlaağzı, ve Akkonak plajlarında 2017 yılı yaz sezonu boyunca plajlarda vatandaşlarımız tarafından kurulan çadırlarda ve araç içinde geceleme yapılması İl İdaresi Kanunu gereğince yasaklandığı, aksine hareket eden vatandaşların 5326 sayılı Kabahatler Kanunu uyarınca cezalandırılması hükümlerine yer verildiği ifade edildi.

 

 

Etiketler: bartın, inkumu, amasra, emniyet tedbirleri, mugada, cankurtaran, jet ski, yaptırım
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01126
0.012612024-04-18 06:41:21