Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ GÖREVE BAŞLADI...

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ GÖREVE BAŞLADI.

Okunma: 1261

06.03.2019 11:44

Facebook'ta Paylaş

Bartın il ve ilçelerinde görev yapacak olan 60 çarşı ve mahalle bekçisi bugün düzenlenen törenle görevlerine başladılar.

 

Yoldaşı ve arkadaşı olmuştur

 

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılana açıklamada, “Türk Polis teşkilatımızın geçmiş tarihinde çok önemli bir yere sahip olan bekçilerimiz yıllarca halkımızca bekçi baba namıyla suçluların korkulu rüyası, vatandaşlarımızın ise hızır gibi yetişen yoldaşı ve arkadaşı olmuştur. Zamanla nesli tükenen bu kahramanlarımız Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve Sayın İçişleri Bakanımızın da büyük destekleriyle Bartın il Emniyet Müdürlüğümüz kadrolarına dahil edilmiştir.” denildi.

 

Daha büyük başarılar elde etme gayretindeyiz

 

Son 1.5 yıl içerisinde Bartın ilindeki suç oranlarında büyük bir düşüş yaşandığına da dikkat çekilen açıklamada, “2017-2018 yılları arasında Bartın ilimizde malvarlığına karşı işlenen suçlarda %42.9'luk bir azalış meydana gelmiştir. Tüm bu olay türlerinde yaşanan düşüşün yanı sıra yine alınan tedbirler sayesinde suçluları yakalama sayımız artmış, olayları aydınlatma oranımız yükselmiştir. Bartın il Emniyet Müdürlüğümüz kadrolarına dahil olan çarşı mahalle bekçilerimiz ile önümüzdeki yıllarda da hem suç önleme hem de suçlu yakalamada Bartın İl Emniyet Müdürlüğü olarak daha büyük başarılar elde etme gayretindeyiz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Suçluların korkulu rüyası olacaklar

 

Geceleri ev ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının cereyan ettiği alanlarda görevlendirilen çarşı ve mahalle bekçileri sayesinde suç olaylarının önlenmesi ve suçluların yakalanması noktasında Bartın’da göreve başlayan genç ve dinamik yeni bekçi kadrolarıyla başarı çıtasının çok daha ileriye taşınacağının altı çizilirken, “Polis Merkezi Amirlikleri ile koordineli olarak görev alan çarşı mahalle bekçilerimiz şimdiden Bartın halkımızın sevgilisi ve suçluların da korkulu rüyası olacaktır.” denildi. 

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00817
0.010482024-04-20 14:13:49