Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
CHP’DEN ŞÖLEN HAVASINDA PROJE TANITIM VE ADAY TANITIM TOPLANTISI...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aday ve Proje Tanıtım Toplantısı coşku dolu anlara sahne oldu. İl, ilçe ve belde başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan’ın projeleri de büyük beğeni toplandı.

Okunma: 1445

20.03.2019 14:10

Facebook'ta Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aday ve Proje Tanıtım Toplantısı coşku dolu anlara sahne oldu. İl, ilçe ve belde başkan adaylarının tanıtıldığı toplantıda Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan’ın projeleri de büyük beğeni toplandı.

 

Bartın Kültür Merkezinde gerçekleşen ve salonun tamamının dolduğu CHP Aday ve Proje Tanıtım Toplantısına Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, İl Başkanı Selim Karakaş, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile çok sayıda partili katıldı.

 

Karakaş: “Kuru soğana muhtaç hale getirdiler”

 

Programın açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Selim Karakaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün 31 Mart yerel seçimlerine tam 16 gün kaldı. 16 gün sonra ya mutlu, ya huzurlu ya kardeşçe yaşanan bir Türkiye'ye uyanacağız ya da bir kez daha kasvetli, karanlık,   kardeşliğin yok edildiği bir Türkiye’ye uyanmak zorunda kalacağız. Bizler huzur, mutluluk ve barış içinde bir Türkiye’ye uyanmak istiyoruz. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler sanki genel seçimler varmış gibi, siz değerli halkımızdan oy istiyorlar. Beka ölümsüzlük ve kalıcılık demek, bu ülkeyi yöneten liderlerimiz karşılaştıkları güçlüklere ve zorluklara rağmen ülkede beka sorunu var diyerek sizlerden hiç bir zaman oy istemediler. Uzak ve yakın geçmişi değerlendirdiğimizde koalisyon hükümetleri ülkemizi kötü yönetiyorlar söylemleri ile tek başına iktidara geldiler. Çağ atlıyoruz dediler otoyollar, havaalanları, köprüler yaptılar. Bunları yaparken de bir taraftan borçlanarak fabrikalarımızı, madenleri, enerji üretim tesislerini, kamuya ait arazileri yani cumhuriyetin bütün kazanımlarını özelleştirme adı altında satarak ülkeyi kuru soğana muhtaç hale getirdiler.

 

“Halkımızı hayat pahallılığına mahkum ettiler”

 

Başkanlık sistemine geçince çağ atlayacağız diyen AKP ve MHP zihniyeti ülkemizde yaşayan yurttaşlarımızı kutuplaştırarak ülkede beka sorunu var diyerek kendilerine oy vermeyenleri meydanlarda FETÖCÜ terörist illet ve zillet diyerek yaftaladılar. Türkiye’yi, güzel ülkemizi iki taraflı en büyük koalisyon dönemine yeniden taşıdılar. Bunu yaparken söyledikleri ülkede beka sorunu var evet beka sorunu var. Sarayın beka sorunu var. AKP - MHP koalisyonunun beka sorunu var. Sayın Erdoğan’ın beka sorunu var. Sayın Bahçeli’nin beka sorunu var. Ancak Türkiye Cumhuriyetinin beka sorunu yok. Kendilerinin bekası için 17 yıldır ülkeyi yönetirken üreten Türkiye’yi tüketen Türkiye haline getirdiler. Halkımızı yokluğa, yoksulluğa ve hayat pahallılığına mahkum ettiler. Ne iktidar partisi AKP’nin  ne koltuk değneği MHP’nin birbirinden hiçbir farkının olmadığı, kimin ne için kiminle mecliste iş birliği içinde olduğunu gözler önüne sermemiz gerekiyor.

 

“HDP ile birlikte ittifak kuran sizsiniz”

 

Andımızın tekrar okutulması için İYİ Parti tarafından verilen önerge TBMM’de AKP-MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedildi. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı gibi onun üslubu ile sormak istiyorum. Ey AKP, ey MHP Türküm demek mi ağrınıza gitti. Doğruyum demek mi ağrınıza gitti. Çalışkanım demek mi ağrınıza gitti. Neden reddettiniz? Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırdınız. Yeniden konulması için verilen önergeyi AKP’nin red, MHP ve HDP’nin çekimser oyları ile  reddettiniz. Suriyeli sığınmacıların geri gönderilmesi için verilen önergeyi aynı şekilde reddettiniz. Donarak şehit olan askerlerimiz için verilen önergeyi yine aynı şekilde reddettiniz. Şimdi buradan özellikle Sayın Bahçeli’ye sormak istiyorum. Bütün bu önergeler reddedilirken HDP ile birlikte biz mi oy kullandık? Her üç önergeye de HDP ile birlikte çekimser oy kullanan yani ittifak kuran sizsiniz.

 

“Değişimin zamanı geldi”

 

Biz sadece AKP ve MHP’ye oy veren yurttaşlarımızın oylarını verirken bir kez daha düşünmelerini istiyoruz. Bu anlayışla oy verirken donarak şehit olan askerlerimiz, ülkemize gençleri iş kuyruklarında beklerken, üniversiteye girmek için canla çalışırken Suriyelilerin ülkemizde elini kolunu sallayarak gezmesi, istediği üniversiteye sınavsız girmesi içinizi acıtmıyor mu? Sayın Erdoğan ve Bahçeli’nin bekası için AKP ve MHP’ye yeninden oy mu vereceksiniz. Daha bitmedi… Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili, askeri ücretlilerden veri alınması ile ilgili, emniyet mensuplarına 3600 ek gösterge verilmesi ile ilgili, çağ atladığını  söylediğiniz Türkiye’de meydana gelen Çorlu’da ki tren kazası ile ilgili verilen önergelerde nasıl red oyu kullandınız? Hiç mi vicdanınız sızlamadı. Bunların araştırılmasından neden korkuyorsunuz? Siz kimden yanasınız? Ülkede beka sorunu yok ama ülkemizde ciddi bir ekonomik kriz var. Bu krizden ancak üreterek, çok çalışarak ve hakça paylaşarak çıkabiliriz. Siyasetin asıl görevi de budur. Çiftçinin, köylünün yeniden üretebilir hale getirilmesi, sanayicinin yeninden üretebilir hale getirilmesi teşvik edilmesi zorunluluktur. Çalışmayan, üretmeyen toplumlar sonuna bağımsızlıklarını, namuslarını ve haysiyetlerini kaybederler. İşte bu yüzden 31 Mart 2019 seçimleri çok önemli.  31 Mart’ta ya ülkeyi yokluğa, halkımızı yoksulluğa daha nice krizlere mahkum eden ve edecek olan AKP - MHP iktidarına ya da Cumhuriyet Halk Partisine oy vereceksiniz. Yerelde Bartın’da genelde Türkiye’de bu siyasi anlayıştan kurtulmanın zamanı geldi. Değişimin zamanı geldi. O gün 31 Mart 2019'dur. Hepimiz için köprüden önceki son çıkış. Yerel seçimler sonrası seçimleri kazandığımızda güzel günler göreceğiz. Önümüzdeki 5 yıl hem bizler hem ülkemiz için çok güzel olacak. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi olarak 31 Mart’ta üreterek, çalışarak, hakça paylaşarak sizlere hizmet edecek olan başta Bartın belediye başkan adayımız Sayın Mehmet Arslan olmak üzere onun şahsında tüm adaylarımıza destek vermenizi istiyoruz martın sonu bahar olacak.”

 

Bankoğlu: “Bartın için çalışacağız”

 

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise gelişmiş, güzel ve mutlu bir Bartın hayali kurduklarını söyleyip şu şekilde konuştu; “İnanıyorum ki 31 Mart’tan sonra güzellik, huzur ve yüzlerdeki gülümseme Bartın’da Türkiye’ye yayılacaktır. Çünkü biz tüm Belediye Başkan Adaylarımızla birlikte gelişmiş, güzel, mutlu bir Bartın hayali kurduk. 1 Nisan’da mutlu, huzurlu, güvenli bir Bartın’a uyanmaya hazır mısınız? Bunu da kendisi için değil kenti için yola çıkmış Belediye Başkan Adayımız Mehmet Arslan’la yapacağız. Sadece onunla değil Amasra Belediye Başkan Adayımız Recai Çakır’la, Ulus Belediye Başkan Adayı Çetin Selçuk Arslan’la, Kozcağız Belediye Başkan Adayımız Meliha Okutay’la, Kurucaşile Belediye Başkan Adayımız Nergis Kartal’la, Kumluca Belediye Başkan Adayımız Gülizar Saygın’la, Abdipaşa Belediye Başkan Adayımız Yaşar Alkız’la yapacağız.  Biz hep birlikte derman olmak için çalışacağız, derman belediyeciği için çalışacağız, hoşgörülü ve saygılı bir Bartın için, şeffaf bir Bartın için, yoksulluğu yenip üretimi, istihdamı getiren Bartın için, ulaşımı ve alt yapı sorunlarını çözen bir Bartın için, Bartın’ın beton yığınından kurtulması için, daha da önemlisi doğa dostu, sağlıklı bir Bartın için çalışacağız. Biz biliyoruz ki Mart’ın sonu bahar ve biz böyle söylediğimizde de zannediyorlar ki 1 Nisan’da bir şakaya uyanacaklar. Ama öyle değil 1 Nisan’da Bartın’dan Türkiye’ye yayılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarına uyanacağız. Ben bu yolda emek veren değerli Belediye Başkan Adaylarımıza ve partili yoldaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. 1 Nisan’da baharda buluşmak üzere.”

 

Bingöl: “Anlayışımız insan odaklı belediyecilik”

 

Geçmiş dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’de programda yaptığı konuşmada, “Ben inanıyorum. Biz Abdipaşa’yı alacağız, orada CHP’li belediye başkanımız olacak. Biz Kumluca’yı, Kozcağız’ı, Kurucaşile’yi alacağız. Niçin çünkü buranın Bartın’ın bir özelliği var. Bartın’da 7 belediye başkan adayımız var 3’ü kadın. Kadınların onurunu taşımak adına üçünü de alacağız. Kadın Milletvekili Aysu Bankoğlu arkadaşımızın yanına üç tane pırıl pırıl kadın belediye başkanını o koltuklara oturtacağız. Ulus’u alacağız Çetin olacağız. Amasra’yı alacağız. Amasra’yı çağdaş bir kente hoca dönüştürecek. Ve nihayet yeniden Bartın Belediyesi’nde bir sosyal demokrat anlayışı mutlaka olacak. Bizim belediyecilik anlayışımız katılımcılık üzerine oturur. Bizim belediyecilik anlayışımız insan odaklı belediyeciliktir. Bizim belediyecilik anlayışımız çevreye duyarlı Allah’ın yarattığı her canlıya sahip çıkan onların hakkını koruyan bir belediyecilik anlayışıdır. Bizim belediyecilik anlayışımız asla ayrımcılık yapmayan bütün insanlara eşit muamele yapan hepsini kucaklayan ötekileştirmeyen bir belediyecilik anlayışıdır. Onun için 7 belediyenin tamamında da sosyal demokrat belediyeciler oturursa Bartın’ın yüzü güler Bartın’a o zaman bahar gelir.” şeklinde konuştu.

 

Arslan: “Bartın hayaller biriktirdiğimiz şehir”

 

Son olarak konuşma için kürsüye gelen CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Mehmet Arslan ise Bartın hayalindeki Bartın’dan bahsederek, “Bartın doğduğum, büyüdüğüm, içinde yaşadığım şehir. Hep birlikte, sizlerle birlikte yaşadığımız şehir. Yeşiliyle maviyle her köşesinde anılar biriktirdiğimiz, hayaller biriktirdiğimiz şehir. Evet, bir Bartın hayalim var benim, yaşanabilir bir Bartın hayalim. İnsanımızın mutlu olduğu, yüzünün güldüğü, işinin aşının olduğu, refah içinde yaşadığı bir Bartın. Üreten, tarımda, sanayide ve turizmde söz sahibi olan bir Bartın. Doğası ile tarihi ile turizme kazandırılmış, turizmde cazibe merkezi turizm kenti bir Bartın. Yöresel ürünlerimizi ön plana çıkartarak Bartın Fındığı, Bartın Kestanesi, Bartın Kestane Balı gibi ekolojik ve organik tarım ile katma değeri yüksek ürünler üreten, Bartın markasını yaratan ve tarım üretiminde ön plana çıkan ve adını duyuran bir Bartın. Sanayi üreticisinin tercih edeceği, altyapısı hazırlanmış sanayi bölgeleri oluşturarak yatırımcının önünü açan, üreticiye, sanayiciye, yatırım fırsatı veren ve sanayi üretiminde de öne çıkan bir Bartın. Irmağı ile, köprüleri ve yolları ile ulaşım sorununu çözmüş, çöp sorununu, su sorununu çözmüş, nitelikli yaşam alanları ile sosyokültürel hayatın yaşanabildiği bir Bartın. Hem üreten, hem kazanan, turizmde tercih edilen, insanımızın yaşamak için tercih edeceği; memleketini ekonomik sebeplerle iş aş için, para kazanmak için bırakıp gitmek zorunda kalan hemşerilerimizin dönmek isteyeceği bir Bartın hayalim var benim.

 

 

“Projelerimiz nefes aldıracak projelerdir”

 

Eğer tüm bu anlattıklarımızı gerçekleştiremezsek, hep birlikte ortak akıl ile sorunlarımızı çözemezsek, Bartın'ı yaşanabilir bir kent yapamazsak, inanın bana; üzülerek söylüyorum; çocuklarımızın geleceğinde Bartın diye bir şehir olmayacak. Bizler, ülkemizin ve dolayısıyla Bartın'ımızın içinde bulunduğu ekonomik koşulları biliyoruz, fabrikaların üretimi durdurduğunu işsizliğin kâbus gibi insanların üstüne çöktüğünü çok iyi biliyoruz ve bu kriz ortamında dertlere derman olarak halkımızın sorunlarına çözüm getirme anlayışında yola çıkıyoruz. İşte bu yüzden projelerimiz yapılabilirliği olan ayakları yere basan ve insanımıza nefes aldıracak projelerdir. Çünkü biz halkımızın dertlerine derman olmak için geliyoruz.

 

“Sizleri sosyal belediyecilik ile tanıştıracağız”

 

Ulaşılabilir olacağız, şeffaf olacağız, hesap verebilir olacağız. Kent konseyimiz ile halkımızın yönetimde söz sahibi olmasını sağlayacağız. Bartın'ı ortak akıl ve birlikte yöneteceğiz. Sizlere buradan söz veriyoruz. Kendimiz için değil, kentimiz için çalışacağız. Kendimizi değil kentimizi yükselteceğiz. Kendimize değil, kentimize değer katacağız.” dedi.

 

Daha sonra Bartın  Belediye Başkanı Mehmet Arslan’ın Bartın için hazırlanıp tasarlanan projelerinin tanıtım videosun gösterimi yapıldı. Büyük beğeni ve alkış alan proje tanıtım videosunun ardından tüm belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları ve il genel meclis üyesi adayları sahneye çıkarak salonu dolduran partilileri selamladılar.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01134
0.012822024-03-29 08:41:08