Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENECEK

...

Okunma: 4894

12.06.2017 17:03

Gerontologlar Derneği, halk sağlığı müdürlüğü, bartın, yaşlılara şiddet, 15 haziran
Facebook'ta Paylaş

YAŞLILARA ŞİDDET VE İHMALE DİKKAT ÇEKİLECEK

 

15 Haziran Yaşlılara Şiddet, Suistimal ve İhmal Farkındalık Günü kapsamında Bartın Cumhuriyet meydanında bir dizi etkinlik düzenlenecek.

 

Slogan başlığı "Yaşlılara Karşı Hertürlü Şiddet, Suistimal ve İhmale Dur Diyoruz... Biz Farkındayız... Sizde Farkında mısınız?" şeklinde olacak olan etkinlikte yaşlılara karşı her türlü şiddet, suistimal ve ihmal konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılacak.

 

Gerontologlar Derneği ve halk sağlığı müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan etkinlik saat 15 Haziran Perşembe günü saat 10:00’da başlayacak.

 

Gerontologlar Derneği Temsilcisi Ercan Tunç etkinlikle ilgili açıklamasında, “Türkiye’de yaşlıya karşı şiddetin az olduğu ve toplumumuzda yaşlılara saygı gösterildiği gerçeğinin olduğu ancak kimsenin yaşlıya şiddetin, ihmalin ve suistimalin olduğu gerçeğini red edemez. Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'ın 1. Türkiye Gerontoloji Atlası sonuçlarına göre araştırmanın Türkiye geneline yansıtarak değerlendirildiğinde 200 bin civarında yaşlının şiddet, suistimal ve ihmalin yada bunların kombinasyonlarıdan etkinlenmektedir. Türkiye'de en az 100 yaşlıdan 3'ünün şiddet, ihmal veya suistimal girişimlerine hedef oluyor.” dedi.

Etiketler: Gerontologlar Derneği, halk sağlığı müdürlüğü, bartın, yaşlılara şiddet, 15 haziran
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.0103
0.011662024-04-25 22:58:05