Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
GÖLBUCAKLI'DAN MEYDAN ÇAĞRISI

...

Okunma: 4180

24.09.2018 18:54

hacı gölbucaklı, chp, bartın, merkez ilçe, merkez ilçe başkanı, chp merkez ilçe başkanı, bartın, chp bartın, bartın chp, meydan, milli bayram, atatürk, atatürkçülük, meb, müfredat
Facebook'ta Paylaş

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat değişikliğinde Atatürkçülüğün yeniden öğretmenlerin gündemine alındığını ifade ederek, “Okullarımızdan Andımızı bile yasaklayan bu zihniyet birden bire niçin Atatürk sevdalısı oldu? Niçin geri adım attılar?” diye sordu. Gölbucaklı Milli Bayramların Valilik önünde halktan uzak kutlandığına da vurgu yaparken Milli Bayramların Cumhuriyet Meydanında kutlanması için Vali Nusret Dirim’den  yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.

 

CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Resmi Gazete' de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat değişikliğine göre, bir önceki Bakan İsmet Yılmaz tarafından kaldırılan Atatürkçülük, tekrar gündeme alındı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan kapsamlı değişiklikler Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliğinin en önemli adımı İsmet Yılmaz’ın bakanlığı döneminde yönetmelikten çıkarılan Atatürkçülüğün yeniden öğretmenlerin gündemine alınması oldu.” dedi.

 

Niçin geri adım attılar?

 

Müfredatta geri adım atıldığını ve bu geri adımın sebeplerinin ne olduğunu soran Gölbucaklı, “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle de daha önce yönetmelikten çıkarılan Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Zafer Bayramı ve mahalli kurtuluş günleri yeniden kutlama çizelgesine eklendi. Zaten paramparça olmuş bu Milli Eğitim ve Öğretim müfredatında ne oldu da Atatürkçülük birden bire aklınıza geldi? Atatürk ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmaya çalışan, T.C. ibaresini kaldırmak isteyen, okullarımızdan Andımızı bile yasaklayan bu zihniyet birden bire niçin Atatürk sevdalısı oldu? Sadece Atatürkçülük değil, Türklüğü dahi aşağılayan, bizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün armağanı olan milli bayramlarımızın bile kutlanmasını bizlere çok görenler niçin geri adım attılar?” şeklinde konuştu.

 

Mücadelemizi vereceğiz

 

Atatürkçülüğün çocuklara ve gençlere tam anlamı ile anlatılması konusunda mücadelelerine devam edeceklerini kaydederek açıklamalarını sürdüren Gölbucaklı, “Bakanlık, ders yılı başlamadan önce, ikinci dönem başında ve ders yılı sonunda yapılan ‘‘Öğretmenler Kurulu’’ toplantısı gündeminde “Atatürkçülükle ilgili konuların derslerde işlenişi ile öğretim programlarının uygulanmasına yönelik hususlar” maddesi yeniden eklendi. Eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşan ve ders içerikleri ile dönemin görüşüldüğü zümre toplantılarının gündemine de “Atatürkçülük” getirildi. Bu kapsamda öğretmenlerin planlarının başına yeniden Atatürk getirilerek madde, “Atatürkçülükle ilgili konuların üzerinde durularak çalışmaların buna göre planlanması ile öğretim programlarının incelenmesi, programların çevre özellikleri de dikkate alınarak amacına ve içeriğine uygun olarak uygulanması, yıllık plan ve ders planlarının hazırlanması ve uygulanmasında konu ve kazanım ağırlıklarının dikkate alınması” şeklinde değiştirildi. MEB’in Atatürk ile ilgili bir diğer adımı ise sosyal etkinliklere yönelik oldu. 8 Haziran 2017’de yönetmelikten çıkarılan milli bayramlara yönelik iktidara yakın yöneticilerin bulunduğu okullardaki özensizlik ile başlayan tartışmaların ardından bayramlar zorunlu etkinlik takvimine alındı.  Eski adı “kutlu doğum” yeni adı Mevlid’i Nebi ile Kut-ül Amare Zaferi’nin olmasına karşın milli bayramların, ‘’Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi’’nde olmaması büyük tepkiye neden olmuştu. Bu iktidar gelene kadar Atatürk ilke ve inkılaplarından şaşmadan, Atatürk’ün çizgisinden çıkmadan yönetilmekte olan devletimizde bir Atatürk düşmanlığı başlamıştı. Bu gelişmeler bizleri birazcık olsa da sevindirmektedir. Ama yine de bizler eskisi gibi Atatürkçülüğün çocuklarımıza ve gençlerimize tam anlamı ile anlatılması, kindar ve dindar bir nesil yetiştirmek yerine Atatürkçü bir nesil yetiştirilmesi konusunda tüm mücadelemizi vereceğiz.” dedi.

 

Bayramlar Cumhuriyet Meydanında kutlansın

 

Bartın’da Milli Bayramların sadece Valilik binaları önünde, halktan uzakta kutlandığına da vurgu yapan Gölbucaklı, “Bununla beraber okullarımızda kutlanması için yeni adımlar atılmış olmasına rağmen, milli bayramlarımız daha önceden olduğu gibi halka açık ve merkezlerde, meydanlarda, stadyumlarda kutlanmalıdır. İşte o zaman tüm halkımızda bütünlük, vatan sevgisi ve bayram coşkusu yaşanacaktır. Bunu da vesile yaparak Bartın Valimiz Sayın Nusret Dirim’den buna bir başlangıç yapması, bu törenlerin en azından merkezde Cumhuriyet Meydanında kutlanması konusunda yardımcı olmasıdır. Bizler hep birlikte bunları yaparsak çocuklarımız, gençlerimiz ileriyi gören, bayrak ve vatan sevgisi ve Atatürk’ ün bu vatanı zamanında teslim ettiği Kuva-yi Milliye ruhunda vatanperver nesiller olarak yetişeceklerdir.” dedi.

Etiketler: hacı gölbucaklı, chp, bartın, merkez ilçe, merkez ilçe başkanı, chp merkez ilçe başkanı, bartın, chp bartın, bartın chp, meydan, milli bayram, atatürk, atatürkçülük, meb, müfredat
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00506
0.005572024-04-20 02:59:43