Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
MİLLET KONAĞI OLACAK...

MİLLET KONAĞI OLACAK.

Okunma: 2461

20.02.2019 11:36

Facebook'ta Paylaş

TOKİ Köprüsü temel atma töreninde konuşan ve açıklamalarda bulunan Bartın Valisi Sinan Güner bir dönem kütüphane olarak hizmet veren ve Eski Özel İdare binası olarak bilinen tarihi yapının Millet Konağı olarak hizmete açılacağını söyledi.

 

Vali Güner açıklamasında, “Eski Özel İdare binası olarak bilinen tarihi yapı restore edilerek Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘2. yüz günlük eylem planı’ kapsamında olmak üzere “Millet Konağı” olarak hizmete açılacaktır.” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı AK Parti seçim manifestosunda da yer verdiği "değer üreten şehir" vurgusuna hizmet edecek "Millet Konakları Projesi" ile köy ve mahallelerdeki sosyal dokunun güçlenmesi planlanıyor.

 

2023'e kadar Türkiye'de 5 bin Millet Konağı inşa edilmesi planlanırken AK Parti Şehir, Kültür ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan projeye ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:


https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg  Millet Konakları mimarisiyle bizi etkileyen ama en çok da içinde paylaşılanlarla yüreğimize dokunan, kapısı herkese açık alanlar olacak. Mimarisi, geçmişten feyz alacak ama geleceğe de söz söyleyebilecek nitelikte bir bakış açısını temsil edecek.
 

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg  Sosyal ve kültürel ortak kullanım alanları olarak kurgulanacak. Millet bahçeleri ve millet kıraathanelerinde olduğu gibi şehirlerin karakterinden ayrı bir mimariye sahip olmayacak. Millet konakları, milletin bir arada olduğu, bir araya gelerek konuşup paylaştığı, vatandaşa her zaman kapısı açık alanlar olacak.
 

https://i.tmgrup.com.tr/i/bullet.jpg  Millet Konakları ile bize ait olan değerleri farklı konseptler ve farklı fonksiyonlar ile tekrar hayata geçirebilme kabiliyetimizi ön plana çıkacağız. İç kurguları da ortaya çıkıyor.

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.01231
0.013642024-04-19 05:49:25