Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
MİLLETVEKİLİ BANKOĞLU ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ...

MİLLETVEKİLİ BANKOĞLU ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ.

Okunma: 1429

05.12.2018 11:38

Facebook'ta Paylaş

Bartın CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı ve yönetiminin görevden alınmasının ardından CHP İl Başkanı H. İlknur Erkan’da yönetimi ile birlikte görevlerinden istifa etmesi ‘CHP’de deprem’ olarak yorumlanmıştı. Yaşanan gelişmelerin sonrasında eleştirilerin odak noktasındaki isim CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ise Bülent Bostancı’nın sorularını yanıtladı. Partisinde yaşananlar hakkında ilk kez açıklamalarda bulunan Milletvekili Bankoğlu, “Bütün bu eleştirileri yapanların partimize emek verdiğini biliyorum ve zamanın ayrışma değil, birlik zamanı olduğunu, genç bir siyasi olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum.” dedi.

 

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantıları kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’de olan CHP Bartın Milletvekili Av. Bankoğlu’na telefonla ulaşarak CHP Bartın Merkez İlçe ve İl örgütlerinde yaşanan gelişmeleri sorduk. Bülent Bostancı’nın sorularını yanıtlayan Milletvekili Bankoğlu altı çizilecek önemli açıklamalarda bulunurken zamanın ayrışma değil birlik zamanı olduğuna vurgu yaptı.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki yoğun gündemin yanı sıra Anayasa Komisyonu üyesi olması sebebiyle de çok hızlı bir tempoda çalıştıklarını ve geçtiğimiz hafta sonu Bartın’da bulunduğunu hatırlatan Bankoğlu, “Bilindiği üzere,  halkımız, parti teşkilatımız ve kamu mercileri ile sürekli temas halindeyim. Geçtiğimiz hafta sonu Kurucaşile Belediye Başkanı adayımız Nergiz Kartal ve ekibimiz ile yerel seçimler için çalışmaları da başlattık.” açıklamasında bulundu.

 

“Yapılan açıklamaların tonu…”

 

CHP MYK’nın kararını ve CHP Bartın örgütlerindeki tepkilerle ilgili görüşünü sorduğumuz CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu, yapılan açıklamaların tonunu ve üslubunu ülkemiz siyasetinin alışılagelmiş bir tekrarı olarak algıladığını belirtti.

 

2015 yılında Atatürkçü, eşitlikçi, hukukun üstünlüğünü savunan ve gençlere yol açmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmak üzere yola çıktığını söyleyen Milletvekili Bankoğlu, kaçıncı sıradan aday olduğuna ya da seçilip seçilemeyeceğine bakmaksızın, üç seçimde de canla başla partisi için çalıştığını şimdide Belediye Başkan adayları için çalışacağını ifade etti.

 

“Eleştirenlerle aramızda kuşak farkı…”

 

“Biz gençler, kişisel farklılıklarımıza değil, ortak menfaatlere odaklanarak hareket etmeyi, tercih etmekteyiz” diyen Bankoğlu’na yapılan ağır eleştirilere ilişkin görüşünü sorduğumuzda; “Eleştiriyi yapanlar ile aramızda kuşak farkı olup, farklı kuşakların, farklı tecrübeler ile hareket edeceği bilinen bir gerçektir.  Benim önceki kuşaklardan ricam biz gençleri kendi tecrübeleri ile yargılamak yerine, bizim kuşağın değer yargılarını anlayarak ilerlemeye çalışmalarıdır. Aynı şekilde genç kuşağın temsilcisi olarak ben de, benden önceki ve sonraki kuşakları yorumlarken buna dikkat edeceğime söz veriyorum” dedi.

 

Bankoğlu, CHP’nin MYK kararı ile ilgili açıklamalar için sarf edilen sözcükleri yorumlamaya kalkışmanın siyasete bir katkısı olmayacağını ifade ederken, bunlarla parti mensuplarının ve halkımızın zamanını almak ve enerjilerini düşürmek istemediğini söyledi.

 

“Zaman ayrışma değil, birlik zamanı”

 

Açıklamasının devamında, “Evet, genç bir siyasetçiyim ve zaten bu sebeple bizlere fırsat verildi. Bizden farklı bakış açıları, yeni çözüm önerileri ve dinamizm bekleniyor. Bunu halk talep ediyor. Bize düşen, sevgi ve özveri ile el ele hep birlikte çalışarak ortak başarılara imza atmaktır” diyen Bankoğlu, “Siyasette en büyük tecrübelerden birisinin, farklı anlayışları tek çatı altında toplayıp, ortak menfaatler uğruna çalıştırma becerisi edinmek olduğuna inanıyorum. Enerjimi de bu amaç uğruna kullanacağım. Bütün bu eleştirileri yapanların partimize emek verdiğini biliyorum ve zamanın ayrışma değil, birlik zamanı olduğunu, genç bir siyasi olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sabık İl ve Merkez İlçe Başkanı, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri her şeyden önce yüz yüze baktığımız hemşerilerimizdir, onlar da zaten CHP’de farklı boyutta da olsa çalışmaya devam edeceklerini ifade etmişlerdir. Bu nedenle ayrılıkları geride bırakarak ortak menfaatlerimiz için çalışmaya devam” şeklinde konuştu.

 

 
  •  

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00512
0.005682024-04-18 18:45:47