Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
MİLLETVEKİLİNİN 25'İNCİ YÜZYIL VİZYONUYLA HAREKET ETMESİ LAZIM

24 Haziran genel seçimleri öncesinde 12 yıl il yönetimde il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığı, 3 dönem kurultay delegeliği yaptığı CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Bartınlı iş adamı Fahri Özsoy, Bartın’ın çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin önemli tespit ve değerlendirmelerde bulunurken seçilecek milletvekilinin 25. Yüzyıl vizyonuyla hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Okunma: 3459

14.05.2018 18:05

fahri özsoy, chp, bartın, milletvekili, aday, aday adayı, bartın chp, chp haberleri, aday haberleri, adaylık haberleri, vekil, milletvekili, seçim, 24 haziran,
Facebook'ta Paylaş

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve ilimizin hem ekonomik hem de gelişmesinde önemli eksiklikler söz konusu olduğunu kaydeden CHP Milletvekili Aday Adayı Fahri Özsoy, “Bartın’ın en büyük sorunun şuanda sabit görünse bile hala göçtür. Nüfusumuzun yüzde 60’ı kırsalda yaşıyor. Köylerdeki insan kültürünün ana özelliği maden özelliği. Bu maden emeklilerimizin evlatları madende tekrar iş bulamadıkları için göç etmişler. Göç eden insanlarımızın büyük bölümü İstanbul’da yaşıyor. Kozcağız ve Kumluca bölgesindeki gençlerimiz ise çoğunlukla göç ettikleri Ankara ve çevresinde yaşıyorlar. Kentin geneline baktığımızda sürekli göç veren bir genç nüfusumuz var. Bizim göçü durdurmamız gerekiyor. Şuanda göç durmuş gibi görünüyor ama aslında ilimizde duran göç değil. Dışarından üniversite okumak için ilimize gelen öğrencilerden dolayı nüfusumuzda bir sabitlenme var.” dedi.

 

2’inci OSB alanını faaliyete almamız gerekiyor

 

Nüfusumuzun yaşlı olduğunu ve Bartın’da yıllık bin 680 doğum gerçekleştiğini ifade eden Özsoy, “Nüfusumuzun gençleşme oranı çok düşük. Gençlerimiz ilimizde istihdam edilemiyor. Çalışacak çok fazla fabrika olmadığı için büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Eski Sanayi Bakanımız Hasan Akyol’un Kurtköy’de yapmış olduğu Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin 700 SGK’lı çalışan gözüküyor. 25 tane aktif fabrika çalışıyor. Bu farikaların 17 tanesi ihracat yapıyor. Aldığımız bilgiye göre burada yeni açılan alanlarla birlikte bir 25 fabrikalık yerlerin tahsisi daha gerçekleşecek.  Enerji alt yapısı bitmek üzere. Bir an evvel 2’inci OSB alanını faaliyete almamız gerekiyor.” diye konuştu.

 

Bartın’ın özelliklerine uygun bir OSB kurulmalı

 

Bartın’da katma değeri yüksek endüstriyel ürün üreten bir organize sanayi bölgesinin olması gerektiğine de değinen Özsoy, “Burada yetişen gençlerimiz dışarıya gitmemeli. Komşu illerimizin ikisinde de demir çelik fabrikaları var. Bu demir çelik fabrikalarına katma değeri yüksek yan madde üretebilecek tesislerin Bartın’da olması gerekiyor. Bunları buraya çekmek için kendi teşvikimizi kendimiz yaratmalıyız. Teşvikte 4. Bölgeyiz. Yatırımcı “Bunla ne yapacağız?” Diyor ve başka bir ile gidiyor. Bu koddaki teşvikin Bartın’a yaramayacağı ve yatırımcının bu teşvikle ilgilenmeden başka bir ile gittiğini Ankara’nın görmesi gerekiyor.” dedi.

 

25. yüzyıl vizyonuyla hareket etmesi lazım             

 

Katma değeri ve işgücü yüksek tesisleri bulup hem Bartın’a hem de Filyos’a getirilmesi gerektiği de vurgulayan Özsoy, “Hangi parti iktidar olursa olsun, kim milletvekili olursa olsun 21. Yüzyıl değil 25. Yüzyıl vizyonuyla hareket etmesi lazım.  Biz nüfusumuz 100 bin olunca ona göre su bulmaya çalışıyoruz ya da ona göre yapılaşmaya ve ya imara gidiyoruz. Hayır, bizim nüfusumuz 1 milyon olacakmış gibi hareket etmemiz gerekiyor. Bugünü kurtaracak politikalar üretiyoruz. Bu yüzden kentler ve şehirler olarak ilerleyemiyoruz.” diye konuştu.

 

Bartın’ın en az 100 yıllık tarım planı olmalı            

 

Bartın’ın en az 100 yıllık tarım planının olması gerektiğinin altını da çizen Özsoy, “Bugün Tarım İl Müdürüne Bartın’da ne yetiştirilmeli diye sorsanız “Biz vatandaşın talibine göre yerine getiriyoruz” der. Ama bizim bir yetiştirdiğimiz ana ürünümüzün olması lazım. Bartın’da 5 bin 800 tona kestane toplanıyor ama kestane şekerini Bursa satıyor. 5 bin 200 tona defne toplanıyor defneyi Hatay, İzmir ihraç ediyor. Defneyi kozmetikte kullanan İzmir. Arıt Zoni Yaylasında neden arıcılık yaygınlaştırılıp kestane balı yetiştirilmesin. Bizim teşviklerimiz işte buna göre olmalı. Neyi düşünüyoruz ben anlamıyorum. Bartın’ın en az 100 yıllık tarım planının olması lazım.” dedi.

 

Siyasetimizin güçlü olması lazım

 

Güçlü siyaset ve siyasetçilerle kentlerin geleceklerinin değiştiğini ve yıldızlarının parladığını da sözlerine ekleyen Özsoy, “Siyasetimizin de güçlü olması lazım. Şu bizden, bu bizden değil. Öyle bir şey yok. Kim işinde başarılıysa, kaliteliyse biz onu tercih etmeliyiz. Düşüncelerimiz farklı olabilir ancak birlik ve beraberlik içinde Bartın’ın ekonomisine de, toplumuna da, kültürüne de katkı sağlayabiliriz.” dedi.

 

Teklifler doğrultusunda müracaat ettim

 

Milletvekili aday adayları içinde Bartın’ı köyünden şehrine kadar tanıyan bir isim olarak aday adayı olduğunu söyleyen Özsoy, “Kentin tüm noktalarından ve tüm kesimlerinden insanlarını tanıyıp partimin de içyapısını bilerek aday adayı oldum. Çıktığımız bu yolda başarılı olarak partimin şuana kadar aldığı oydan daha yüksek oy alacağıma da eminim. Parti büyüklerimden gelen teklifler doğrultusunda aday adaylığına müracaat ettim. Ben adaylığımı örgütün adaylığı olarak görüyorum. Çünkü müracaat edenlerin içerisinde parti geçmişi ve görev bakımından buna en fazla layık olduğunu hissedenlerden bir tanesiyim. 11 yıldır kendi iş yerimde orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteriyorum. 6 yıldır özel sektörde bir fabrikada müdürlük yaptım. Bunun dışında 2 yıl Gebze’de ithalat-ihracat firmasında çalıştım. Siyasi olarak ta 2001 yılında rahmetli Şeref Yıldız abimizle birlikte Cumhuriyet Halk Partisinde birlikte çalışma fırsatımız oldu. Daha sonra Kamil Altan Bey’le aynı yönetimde birlikte yer aldık. 12 yıl il yönetimde il başkan yardımcılığı, il sekreterliği, örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığı, 3 dönem kurultay delegeliği yaptım. Bu 3 dönemin 2 döneminde partinin tüzük komisyonunda yer aldım. Bartın’a ve bu ülkenin umudu olan CHP’ye her platformda katkı sağlamak için göreve hazırım.” dedi.

Etiketler: fahri özsoy, chp, bartın, milletvekili, aday, aday adayı, bartın chp, chp haberleri, aday haberleri, adaylık haberleri, vekil, milletvekili, seçim, 24 haziran,
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00897
0.010282024-04-18 18:59:05