Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
O BÖLGEDE İNCELEME YAPILDI...

İnşaat temel kazısında yollar ve kaldırımlar göçmüştü...

Okunma: 6196

05.07.2017 19:52

bartın, göçük, yol göçmesi, inşaat temeli
Facebook'ta Paylaş

 

Kemerkörpü Mahallesi 159. Sokak’ta özel bir firma tarafından yürütülen inşaat çalışması sırasında iki ayrı yolda göçmeler yaşanmıştı. Çevre sakinlerini tedirgin eden olayın ardından Bartın 74 Haber’in gündeme getirdiği konuya ilişkin Bartın Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı. Çevre sakinlerinin beklentisi göçmelerin daha da artmaması adına inşaat çalışmasının durdurulması. Yapılan incelemelerin ardından çıkacak sonuç ise merak ediliyor.

 

Bartın’da özel bir inşaat şirketi tarafından yaklaşık 2,5 ay önce Kemerköprü Mahallesi 159. Sokak’ta başlatılan inşaat temel kazısı 2 asfalt yolun komple göçmesine ve kaldırımların kullanılamayacak boyutta hasar görmesine neden oldu.

 

Vatandaşlar çocuklarını sokağa çıkaramıyor

 

İnşaat temel çalışmaları sırasında iki asfalt yolun tamamen çökmesi ve kaldırımlarında kayarak kullanılamaz hale gelmesi mahalle sakinlerinin tedirginliği ve tepkilerine yol açtı. Yaklaşık 2,5 aydır göçmeler nedeniyle yollarının kapalı olduğunu ifade eden çevre sakinleri göçüklerin büyümesinden endişe ettikleri ve korkudan dolayı çocuklarını sokağa çıkaramadıklarını ifade etmişlerdi.

 

Bartın TV ve 74 Haber Gazetesi gündeme taşıdı

 

Söz konusu olay Bartın 74 Haber Gazetesi ve Bartın TV tarafından haberleştirilerek gündeme getirilirken inşaat temel kazısı sırasında yaşanan göçüklere ilişkin Bartın Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

 

Çevre Şehircilik inceleme başlattı

 

Bartın Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Yerel Basında çıkan “Mahallenin yolu inşaat yüzünden kapandı!”, “İnşaat Firması Yolları Çökertti” başlıklı haberlerde geçen olayla ilgili olarak; 04/07/2017 tarihinde Kemerköprü Mahallesi 159. Sokak'ta bulunan şikayet konusu inşaatta teknik personelimiz tarafından inceleme yapılmıştır.  Müdürlüğümüzce şikayet konusu 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun, 3194 sayılı İmar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat kapsamında değerlendirildikten sonra yapılan iş ve işlemler Kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

 

Çevre sakinleri evlerinin göçmesinden endişeli

 

Göçüklerin yaşandığı bölgede oturan çevre sakinleri göçüğün giderek büyüdüğünü ve kendi evlerinin de risk altında olduğunu düşündüklerini kaydederek, “Göçüklerin büyüklüğü bizim evlerimizi de etkileyebilir endişesindeyiz. Göçüklerin oluşmasına neden olan inşaatın altında muhtemelen yer altı suları var. Zemin etüdünün iyi yapılmadığı yaşanan sıkıntılardan belli. Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz. Gerekirse inşaat durdurulsun komple dolgu yapılsın.” şeklinde endişe ve görüşlerini belirtmişlerdi.

 

Göçüklerin oluşmasına neden olan ve çevre sakinlerinin korkulu rüyası olan inşaat çalışması hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun, 3194 sayılı İmar Kanunu ve diğer ilgili mevzuat kapsamında ki değerlendirmelerinin ardından yapılacak iş ve işlemler ise şimdiden merak ediliyor.

Etiketler: bartın, göçük, yol göçmesi, inşaat temeli
Okuyucu Yorumları

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00755
0.008782024-04-20 09:55:28