...
Bartın Valiliği Çocuklara Çakmak, Çakmak Gazı, Bally, Derby Ve Tiner Gibi İnsan Sağlığına Zararlı Uçucu Maddelerin Satışının Yasaklanması Hakkında Karar aldı.
Kararın amacı; Bartın ili sınırları içerisindeki çocukların, insan sağlığına zararlı, bağımlılık yapan hatta ölümle sonuçlanan, sağlık problemlerine sebebiyet veren Çakmak, Çakmak Gazı, Bally, Derby ve Tiner gibi uçucu maddelere erişmesinin önlenmesi, bu maddelerden uzak tutulması ve amacı dışında satışının engellenmesi olduğu belirtildi.
Alınan karar maddeleri şu şekilde sıralandı;
1. 18 yaş altı Çocuklara Çakmak, Çakmak Gazı ve Türevleri satışı yapılamaz.
2. 18 yaş altı Çocuklara Bally - Derby türü yapıştırıcı satışı yapılamaz.
3. 18 yaş altı Çocuklara Boya İnceltici Tiner satışı yapılamaz.
4. 18 yaş altı Çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen (a),(b) ve (c) Maddelerinde belirtilen Çakmak, Çakmak Gazı, Bally, Derby, Tiner gibi insan sağlığına zararlı uçucu maddelerle ilgili idari yönden gerekli işlemler yapıldıktan sonra ele geçen malzemeler, mağdur'un velisi, vasisi veya kanuni temsilcisine teslim edilir. Adli yönden yapılacak işlemler için Cumhuriyet Başsavcılığından alınacak talimat doğrultusunda hareket edilir.
Cezai Hükümler
Madde 7- 6.maddenin (a),(b) ve (c) bendinde belirtilen kararlara uymayanlar hakkında 5542 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 66.maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi ve diğer hükümleri gereğince yasal işlem yapılacaktır.

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.