Google+ Sayfamız Youtube Sayfamız Facebook Sayfamız
Bugun...
ZONGULDAK ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HABERİMİZE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Okunma: 7675

08.02.2018 18:47

Facebook'ta Paylaş

İnternet haber sitemizin 11/01/2018 tarihinde “Bartın’da Defne Bilmecesi” başlığı ve 02/02/2018 tarihinde “Milyonluk  Defne Sektöründe Çarpıcı İddialar” başlığı ile resmi web adresimizde yayınlanan videolu habere Zonguldak orman bölge müdürlüğü basın ve halkla ilişkiler birimi yazılı açıklama yaptı.

 

ocak ve şubat ayı içerisinde haber bültenlerimize konu olan “Bartın’da Defne Bilmecesi”, ve “Milyonluk  Defne Sektöründe Çarpıcı İddialar” başlıklı videolu haberlerimize ilişkin ilk olarak Bartın Orman İşletmesi Müdürü Selahattin Yanık, daha sonraki gün ise Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Ozan Acun ve Ulus Orman İşletme Müdürü Mustafa Dağdeviren Televizyonumuzu ziyaret ettiler.

 

Bartın Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydın, Bartın Tv Genel Müdürü Hasan Camcı, Bartın 74 Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bülent Bostancı tarafından karşılanan Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Ozan Acun, Bartın Orman İşletmesi Müdürü Selahattin Yanık ve Ulus Orman işletme Müdürü Mustafa Dağdeviren bahse konu haberler hakkında bilgiler aldıktan sonra yazılı bir açıklama yaptılar.

 

(HABERİN DEVAMI İÇİN SAYFAYI KAYDIRIN)

 

 

 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Basın Halkla İlişkiler Birimi imzalı “Kamuoyu Bilgilendirmesi” başlığı ile yapılan açıklamada şunlara değinildi.

 

İşte o açıklama

 

 

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

 

            11/01/2018 tarihinde “Bartın’da Defne Bilmecesi” başlığı ve 02/02/2018 tarihinde “Milyonluk  Defne Sektöründe Çarpıcı İddialar” başlığı ile Bartın TV haber kanalı resmi web adresinde yapılan videolu haberlerde kurumumuz hakkındaki beyanatları ile ilgili olarak;

 

11.01.2018 TARİHLİ HABERDE BELİRTİLEN KÖY MUHTARLIĞI’NA ASKIYA İLAN GÖNDERİLMEDİĞİ VE KÖYÜN HABERİNİN OLMADIĞINA İLİŞKİN OLARAK;

 

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Bartın İşletme Müdürlüğü Yenihan İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Bayıryüzü Köyü’nde yapılacak olan  Defne Üretiminin tarife bedeli karşılığında yaptırılacağına ait Köy Muhtarlığı’na vermiş olduğu ilan yazısı 22/09/2017 tarih ve 1975113 sayılı yazımızla yazılmış ve Muhtar Ali İhsan YILANCI’ya teslim edilmiştir. Bayıryüzü Muhtarlığı bilgisi dahilinde mahalle sakinleri ile toplantı yapılacağı cami hoparlörü vasıtası ile ilanen duyurulmuş, köy halkına üretim ile ilgili bilgi verilmiştir.

 

11.01.2018 TARİHLİ HABERDE BELİRTİLEN TATİL GÜNÜ ÇAĞIRILDIK İDİASI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

29 Aralık 2017 Cuma günü Sabri KÖSE isimli şahıs Yenihan İşletme Şefliğimize  gelmiş, Bayıryüzü Köyü’nde defne üretimi planlanan bölmelerden yeni dosya açtırmak istemiş ve kendisine 2018 yılı için yapılan Yenihan İşletme Şefliği Defne Üretimi Faydalanma Planında  üretim sezonu 01/09/2018 – 30/04/2019 aralıklarında planlandığından yapılacak ilanı müteakip en az bir gün öncesi yeni bölmeler için başvuruda bulunmaları iletilmiştir.

 

11.01.2018 TARİHLİ HABERDE BELİRTİLEN FABRİKANIN MÜDÜRÜ BENİ ARADI İDİASI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

İşletme Şefliğimizde Sabri KÖSE ile yanındaki Bayıryüzü Köyü’nden olmayan vatandaş Serkan ULUSOY ile yapılan görüşmeler bittikten sonra İşletme Şefliğimiz idare binasından ayrılmışlardır. Haber videosunda ismi zikredilen Öztem İnşaat ve Defne Fabrikası  Müdürü Yavuz KOYUTÜRK Bey’e KURUMUMUZDAN HİÇBİR KİMSE TARAFINDAN TELEFON, SMS VB. GÖRÜŞME OLMAMIŞTIR.

 

11.01.2018 TARİHLİ HABERDE BELİRTİLEN TEHDİT ALIYORUZ İDİASI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

Serkan ULUSOY isimli şahıs ile İdaremiz personeli mesaj, telefon, mektup ya da yüz yüze görüşme şeklinde tehdit içeren bir diyaloğa girmemiş olup bu ifadelerin sahibi aksini ispat etmedikçe manevi sorumluluk altındadır. sürgününün tartılması ile nakliye tezkeresi hazırlanmaktadır. Bu aşamadan sonra üretimi yapan orman köylümüzün üretilen defne sürgününü göndermesinde idaremizin hiçbir şekilde anılan fabrikaya ürün gönderecek etkisi olmamıştır, olamaz. Defne üretimi  6831 Sayılı Orman Kanununun ilgili maddelerine göre üretim yaptırılmasında yasal hak sahibi hiç kimse engel yoktur.

 

 

11.01.2018 TARİHLİ HABERDE BELİRTİLEN TARTI İŞLEMİ YAPILMIYOR, RESMEN BİR SOYGUN İDİASI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

Tüm ormancılık çalışmaları orman köylüsü bilgilendirilerek yapılır. Bayıryüzü Köyünde yaşayan vatandaşların bilgisi olmadan yapılan çalışma nasıl oluyor da köy halkına bile duyurulmadığı halde Bayıryüzü köy sakini olmayan Serkan ULUSOY isimli şahsın bilgisi olabilmiştir. Tartışma konusudur.

 

Serkan ULUSOY isimli şahıs tartı işlemi yapılmadan ürün gidiyor ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Üretimi yapılan defne sürgünü tartı işlemi kantarda yapılıncaya kadar tutanak ile kantara sevk edilmekte, çıkan kantar fişi sonuçlarına göre nakliye tezkeresi düzenlenmekte ve nakliye tezkeresine hem kantar fişi hem de tutanak müstenit olarak eklenmektedir

 

Defne sürgünü üretimi yapan orman köylüsüne (firma, fabrika, tesis vb.) yapılan ödemeler kilogram bazında olduğundan tartı işlemi yapılmadığında köylü ne kadar ücret alacağını bilemez, kimse de tahmini kilogram üzerinden emeğini satmaz. 

 

02.02.2018 TARİHLİ HABER’DE BELİRTİLEN KAÇAK OLDUĞU İDDAASIYLA EL KONULDU İDDALARI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

Bölge Müdürlüğümüze bağlı Bartın İşletme Müdürlüğüne 11.01.2017 tarihinde yazılan Şikayet Dilekçesine istinaden Bartın Orman İşletme Şefliğince Bartın Cumhuriyet Başsavcılığından 11.01.2017 tarihinde gerekli Arama ve El Koyma Kararı çıkartılmış olup Arıönü Köyü İlk Okulu Depo alanında “Devlet ormanlarından üretilen yakacak odun ile odun dışı ürünlere ait nakliye tezkeresi” ne sahip olmayan 217 çuval Defne Yaprağı ele geçirilmiş olup 12.01.2017 tarihinde Bartın Sulh Ceza Hakimliğince Arama ve El Koyma Talebi Onanmıştır. İlgili firmanın Köylüden almış olduğu ürünleri Nakliye teskeresi olmadan Ticarethanesine sokması “ 6831 Sayılı Orman Kanunun 27. Maddesi (Değişik üçüncü fıkra: 5/11/2003-4999/8 md.)Orman Genel Müdürlüğünce belirlenecek esaslara göre damgaya tâbi iken damgasız, nakliye tezkeresine tâbi iken nakliye tezkeresiz, faturaya tâbi iken faturasız veya sevk irsaliyesiz olan orman emvali kaçak sayılır”  hükmüne istinaden 217 çuval Defne Yaprağı kaçak sayılarak işlem başlatılmıştır. 217 çuval Kaçak Defne yaprağının gerekli Makamlardan Satış için izinleri alınarak 17/04/2017 tarihinde Açık Arttırma Yöntemi İle Satışa çıkartılmış olup 4.000 kg Defne yaprağı satışı yapılmıştır. Bedeli kurumumuz emanet hesaplarına alınmıştır.

 

 02.02.2018 TARİHLİ HABER’DE BELİRTİLEN KENDİLERİNE ENGELLER KONULDU İDDALARI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

Defne Toplama Nakliyesi İlgili Firmalara değil köylü vatandaşın depo yapacağı alana ya da satış yapacağı firmaların deposuna kadar nakliyeleri kesilmektedir. Şahısların depo alanı olarak gösterdiği yerdeki 217 çuvala ait Nakliye teskeresi bulunmadığından ilgili işlemler yapılmıştır. Firmaların deposundan çıkış ya da satış yapması için “Nakliye Teskeresine” değil “Ticari unvana ait Sevk İrsaliyesi veya  Fatura” ile istediği yere sevk edebilmektedir.

 

02.02.2018 TARİHLİ HABER’DE BELİRTİLEN TEKELLEŞME VAR İDDALARI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

                Bartın İli sınırları içerisinde 3 Adet Ufak ve Büyük ölçekte Defne kurutma ve İşleme Tesisi bulunmaktadır. İlgili firmalar yasal mevzuat çerçevesinde istedikleri köylerden ve köylülerden Defne Ürününü alabilmektedirler. Ayrıca Bartın dışından gelen firmalar da yasal mevzuat çerçevesinde köylüden defne alımını gerçekleştirmişlerdir.

 

02.02.2018 TARİHLİ HABER’DE BELİRTİLEN SÜRECİN SONUNDA HAKLI OLDUĞU İDDALARI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

                Furkan ÇAKIROĞLU hakkında verilen kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın müşteki idaremize  ilgili mahkemece tebliğ edilmemesi nedeni ile idaremiz yönünden karar kesinleşmemiştir. Yargı süreci devam etmektedir.

 

02.02.2018 TARİHLİ HABER’DE BELİRTİLEN ŞİRKETE ORTAK OLDUĞU İDDİA EDİLMEKTE İDDALARI İLE İLGİLİ OLARAK;

 

                Video haberde kurumumuz çalışanlarının defne kurutma ve işleme tesislerinden birine ortak olduğu iddiası tamamen yalan ve hayal ürünüdür. Hiçbir somut hükme dayanmaksızın hakaret içerikli, gerçek dışı, mesnetsiz, teşkilatımızda çalışanların şeref, haysiyet, kişilik haklarına saldırı olarak konuşma yapan kişilere haklarımız saklı kalmak üzere en kısa zamanda hukuk yoluyla cevap verilecektir.

 

 2012 yılında Bartın İlinde 120 ton olan Sürgünlü Defne Üretimini KURUMUMUZ çalışanlarının arazi, büro ve orman köylerinde yapılan çalışmaları ile 25 köyde yaklaşık 1.000 Orman Köylüsüne ek gelir olması için envanter ve faydalanma planları yapılmış 2017 yılında 7.000.000 kg defne sürgünü üretilerek orman köylümüze 10 Milyon TL üzerinde gelir ve Bartın iline çok büyük katma değer ve istihdam kapısını oluşturulmuş ve oluşturulmaya da devam edilmektedir.  Hal böyle iken;

 

11.01.2018 tarihinde Bartın TV de  “Bartın’da Defne Bilmecesi” ve 02.02.2018 “Milyonluk Defne Sektöründe Çarpıcı İddialar” başlıklı haber videolarında Serkan ULUSOY, MEHMET PÜSKÜLLÜOĞLU ve Asuman BULUT adlı şahıslar ne defne sürgünü yapan orman köylüsü ne de defne kurutma ve işleme tesis/ firma sahibidir. Bu şahıslar defne üretimi yapan orman köylüleri ve bu ürünü satın alan firmalar arasında halk arasında “çantacı” olarak tabir edilen 3. şahıslardır.  Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, yönetici ve çalışanları hiçbir suretle bu ve bunun gibi şahıslarla mesaj, telefon, mektup ya da yüz yüze görüşme şeklinde muhatap olmamakta orman köylüsünün emeğini çalan, sabote eden  her şeyden önemlisi vergi kaçakçılığı yapan bu şahıslarla  müsamaha göstermemektedir.

 

Netice olarak haberde adı geçen kişilerin iddia ve suçlamaları tamamen iftira niteliğindedir.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur, Denildi.

 Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü

Basın ve Halkla İlişkiler Birimi

 

Etiketler:
Okuyucu Yorumları

Asuman bulut

08.02.2018

Sayın müdürlerim sizin itiraz süreniz geçti 3 ay oldu bizi vergi kaçakçılığı ile suçluyorsunuz yasal işlemlere devam edeceğiz siz firmanın kime ait olduğunu bile bilmiyorsunuz yasalardan bahsediyorsunuz saygilarimla

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan sitemiz sorumlu tutulamaz.

Facebook'da Bizi Takip Edin

0.00899
0.010312024-03-29 08:58:01